El carrer Moreria de Figueres ha estat el lloc escollit per l'agrupació local del PSC, encapçalada pel primer secretari i portaveu municipal Pere Casellas, per a presentar el lema de la seva precampanya a les eleccions del mes de maig. "Cal un canvi. Ara toca posar ordre" és la reivindicació política escollida per la històrica formació figuerenca.

"Hem convocat aquest acte aquí perquè, en aquesta zona de la ciutat, hi ha hagut, recentment robatoris a dues botigues de l'entorn de l'antiga Biblioteca i comerciants del carrer Joan Maragall han tingut ensurts. Això no pot ser", ha afirmat Casellas envoltat dels regidors Alfons Martínez Puig i César Barrenechea, juntament amb altres col·laboradors de la candidatura que tornarà a encapçalar en aquesta convocatòria electoral, entre ells Fede Luque, Sònia Trilla i Gabriel Guerrero.

El PSC s'ha proposat plantejar un programa amb un objectiu clar, relacionat amb la seguretat ciutadana, la mobilitat, els serveis socials i la neteja: "Volem posar ordre al desordre que ens deixen Santi Vila, Marta Felip i Jordi Masquef. Hi ha coses que hauran de ser prioritàries en el primer any del nou mandat. La primera d'elles és la seguretat, acabo d'exposar els motius. A més, hem de parlar de la mobilitat, no podem seguir tallant i canviant carrers, posant i traient terrasses, pilones... Hem de parlar d'aparcament, cada vegada n'hi ha menys i és més car en aquesta ciutat. Això perjudica el comerç i ens acaba perjudicant a tots, perquè a Figueres no s'hi viu prou bé. També hem de parlar, molt clarament, dels Serveis Socials. Cada dia rebo queixes que els ajuts no es reparteixen equitativament. Hem de trobar formules per evitar aquesta sensació de greuge, que jo crec que hi és.I cal tenir resolt, d'una vegada, el contracte d'escombraries".

Casellas preveu presentar la seva candidatura "aquest mateix mes de febrer" i compta amb el seu actual equip com una manera de consolidar "la continuïtat d'un projecte que s'ha demostrat que estava carregat de raó mentre va estar en el govern i amb la feina que hem fet fins ara des de l'oposició".