El camp de futbol municipal d'Empuriabrava es rebatejarà gràcies a una proposta rebuda a la Comissió del Nomenclàtor, i passarà a anomenar-se Iñaki Fernández Orjales, Búfalo. La decisió va ser aprovada pel ple ordinari de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries del dijous 31 de gener.

Aquest canvi de nom va ser la primera proposta presentada per part de la Comissió del Nomenclàtor després de la seva aprovació definitivament al mes de juliol. L'entitat va ser creada per canviar noms a vies i espais públics del municipi. En la reunió interna del dia 17 de desembre, l'òrgan va debatre aquesta petició que ara ha passat per ple.

El canvi de nom que la Comissió ha portat a ple va ser idea del Club de Futbol Empuriabrava, situat al sector de l'aeròdrom. Iñaki Fernández, que va morir de càncer, era un exjugador del club de futbol del municipi, i també havia estat vinculat a altres equips de la comarca i al món de l'esport en general. Tal com va explicar l'alcalde de Castelló d'Empúries, Salvi Güell, «el canvi és en reconeixement i homenatge a la seva figura, a la seva estima i vinculació amb el futbol del municipi».

A partir d'ara, des del Departament d'Urbanisme, s'haurà d'elaborar unes plaques identificatives senyalitzant la nova denominació del camp, i els serveis municipals ho hauran d'instal·lar. També caldrà notificar oficialment al club esportiu i als familiars aquesta decisió.

Tot i que la decisió va comptar amb l'aprovació de tots els membres, un dels presents va fer una aportació en què es demanava que, d'ara endavant, la Comissió del Nomenclàtor eviti aplicar noms de caràcter polític a les vies del municipi per tal que tothom els aprovi.

Oficialitzen el nom de la plaça de les Palmeres

En el mateix marc, també es va donar llum verda sense cap objecció a l'aprovació definitiva del nom plaça de les Palmeres per l'espai públic del sector del Club Nàutic. Tal com va explicar l'alcalde Salvi Güell, «aquesta actuació consisteix a fer oficial un nom que ja estava en l'imaginari de tots els ciutadans».