La Diputació de Girona està realitzant obres de millora a la carretera GIV-6102, en el tram comprès entre la rotonda de la C-260 a Santa Margarida de Roses fins al terme de Palau-saverdera. El projecte té com a objectiu “millorar la seguretat d’aquesta via”.

L’organisme provincial ha sortit al pas de les declaracions fetes per la Iaeden-Salvem l’Empordà, a través de les xarxes socials, sobre l’abast del’obra i la tala d’una alzina centenària que hi havia en el recorregut. “De la mateixa manera que en la resta d’actuacions a la Xarxa Viària Local, la Diputació adopta en aquest projecte mesures d’integració paisatgística”, apunta la Diputació, per afegir: “Aquest projecte es va aprovar l’any 2011, després d'incorporar-hi les mesures requerides pel Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya. El projecte es va dissenyar atenent criteris de sensibilitat i protecció del patrimoni natural, sobretot tenint en compte que 2,7 quilòmetres d’aquesta carretera discorren pel Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà”.

La Diputació deixa clar que “l’informe elaborat pel Departament de Medi Ambient i Habitatge previ a l’aprovació del projecte no va establir cap mesura especial de protecció de l’alzina a què es refereix Salvem l’Empordà. Per aquest motiu, s’ha hagut de tallar aquest arbre, atenent que el terreny on s’ubicava està afectat pel projecte de millora de la carretera GIV-6102”.