La Fundació Salut Empordà participa per primera vegada en el programa de Garantia Juvenil que impulsa la Fundació Sant Vicenç de Paül (Ksameu) de Figueres. Concretament, ofereix 100 hores de formació teòrica i pràctica per a la quinzena de joves que s’inscriguin al curs d’Atenció i acompanyament a les persones, que començarà aquest mes de febrer. Les pràctiques es faran al Centre Sociosanitari Bernat Jaume.

Aquest és el tercer any que la Fundació Sant Vicenç de Paül (Ksameu) impulsa la Garantia Juvenil a Figueres. A més del curs d’Atenció a les persones, també n’imparteix un d’Agricultura i horta ecològica. El programa de Garantia Juvenil busca la inserció laboral de joves d’entre 16 i 29 anys que han abandonat els estudis i no treballen. Aquests cursos teoricopràctics els ofereixen eines per formar-se en una professió, i compten amb el seguiment de tutors i orientadors personals.

A més de la Fundació Salut Empordà, col·laboren en la realització d’aquests dos cursos formatius altres entitats com són Fundació Drissa, Fundació Altem, l'Escola d'Hostaleria de l’Alt Empordà i l'Escola de l'Esplai de la Fundació Esplai Girona.

Les inscripcions als cursos d’Agricultura i horta ecològica i d’Atenció i acompanyament a les persones encara estan obertes. Per apuntar-s’hi o sol·licitar informació, cal dirigir-se a l’espai Ksameu de la Fundació Sant Vicenç de Paül (a la plaça Sant Vicenç de Paül nº 5 de Figueres).