El portaveu del grup municipal de Ciutadans (Cs) a Figueres, Héctor Amelló, ha anunciat que la seva formació presentarà una moció "de rebuig a la impunitat ja la concessió d'indults als encausats pel cop a la democràcia si la justícia els condemna". Amelló ha explicat que ho fan "perquè la concessió d'indults als polítics presos vulnera el principi d'igualtat davant la llei".

El dirigent de la formació taronja considera que, "amb les seves decisions i actes, els polítics separatistes que estan a la presó van propiciar una crisi institucional i sense precedents a Espanya". Amelló ha assenyalat que els dirigents polítics encausats "no s'han penedit" i "han demostrat d'aquesta manera menyspreu per la llei, la democràcia i la convivència".

Per a Amelló, "el principi d'igualtat davant la llei és una regla bàsica de la democràcia i, per tant, és imprescindible eliminar qualsevol indici d'impunitat en el comportament dels polítics", i ha reiterat que "són els responsables del cop contra la democràcia manifestant un menyspreu a la Constitució, l'Estatut i el principi de sobirania nacional".

D'altra banda, el regidor taronja ha denunciat per tercera vegada l'Ajuntament de Figueres davant la subdelegació del Govern per la nova col·locació de pancartes partidistes a la façana de l'ajuntament. "Considerem que s'està vulnerant el principi d'objectivitat i neutralitat de les institucions públiques i el senyor Masquef [l'alcalde de Figueres] està posant l'ajuntament al servei dels interessos dels partits separatistes i deixant al marge a més de la meitat de la població de Figueres", ha indicat.

Amelló diu que lamenta "la permissivitat dels diferents delegats del Govern, tant del PP com l'actual del PSOE, que davant d'aquests fets han mirat cap a un altra banda sense vetllar pel control de la legalitat als ajuntaments".