L'Ajuntament de Castelló d'Empúries ha lliurat els guardons Espiga i Timó dins la capella del Convent de Santa Clara, en el marc de la festa de la Candelera. Enguany s'han concedit a l'empresa Gelats Dino i a la companyia d'espectacles infantils El Pot Petit.

Els premis Espiga i Timó d'Or s'atorguen a totes aquelles persones, entitats o associacions que contribueixen en temes relacionats amb els valors socials, culturals, científics, religiosos, polítics, artístics, esportius, mediambientals, econòmics, morals o materials del municipi. Aquest any s'ha decidit premiar la trajectòria de Gelats Dino, que l'any passat va celebrar el seu 40è aniversari «per reconèixer la seva expansió tant a Catalunya i fora de Catalunya i per la difusió que fa arreu del nom d'Empuriabrava», ha destacat la regidora de Cultura i Festes, Margarita Gelabert. Gelati Dino va néixer el 1978, quan Dino Pavase va obrir una gelateria a Empuriabrava, on encara manté la seva seu.

L'altre guardonat és el Pot Petit. En Siddartha Vargas i l'Helena Bagué, de Castelló d'Empúries, van decidir crear la companyia El Pot Petit el 2010 fruit d'una inquietud, una il·lusió i les ganes de crear espectacles de qualitat en què els nens i nenes s'ho puguin passar d'allò més bé.