Els Bombers de la Generalitat han atès 134 avisos relacionats amb l'episodi de fort vent des que es va activar l'alerta del pla Ventcat, aquest dissabte al matí, i fins aquest diumenge a les 12 del migdia, la majoria s'han rebut de les comarques de Girona i les Terres de l'Ebre. Gran part de les sortides que han fet els efectius d'aquest cos han estat per caiguda d'arbres, sanejaments de façana i risc de caiguda d'algun element de la via pública. Protecció Civil ha informat a través de les xarxes socials que el telèfon d'emergències ha rebut fins a la una del migdia 148 trucades en tot l'episodi i ha alertat que "es manté la previsió de fort vent a la meitat nord i al sud de Catalunya fins a la propera matinada.

Entre les vuit del vespre de dissabte i les dotze del migdia d'aquest diumenge els Bombers han atès 52 avisos. 25 d'aquests de la regió d'emergències de Girona, 11 de les Terres de l'Ebre, 4 de Lleida, 4 de Tarragona, 4 de l'àrea metropolitana sud i dues de l'àrea metropolitana nord.

Paral·lelament, el telèfon d'emergències 112 ha rebut fins a la una del migdia d'aquest diumenge 148 trucades, la majoria s'han rebut des del Baix Ebre (42), el Montsià (24), l'Alt Empordà (20), el Baix Penedès (9) i el Baix Empordà (6). Roquetes i Tortosa són els municipis des dels quals s'han rebut més avisos, 13 des de cadascun; els segueixen la Sénia (8), Ulldecona (6), el Vendrell (6) i Santa Barbàra (5).

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, a l'estació meteorològica de Portbou s'ha assolit una ratxa màxima de vent de 184 km/h, a la de Boí 141, a la de Salòria 99,4 i a la de Mas de Barberans 104.