Jan Garcia i Tzanda Beltrán són dos estudiants de 3r i de 4t d'ESO de Montessori Palau Figueres que, fa uns dies, van organitzar un col·loqui a l'entorn de l'educació, obert a famílies i alumnes de secundària del centre. En aquesta trobada, van sorgir interrogants com: "Quins valors s'haurien de prioritzar a l'hora d'ensenyar als joves?" o "Què ha de transmetre un professor i com?".

Els dos estudiants han redactat un text, titulat "Cap a quina direcció anirà l'educació del futur?", en què plasmen les seves reflexions sobre els temes que es van tractar en el col·loqui, i que reproduïm textualment:

«El tema principal del col·loqui era l'educació actual i la del futur. Per a nosaltres ens era interessant conèixer l'opinió de les famílies de la nostra escola aprofitant que fèiem participar els pares i els estudiants en un esdeveniment pensat i organitzat per nosaltres, dos joves alumnes.

Sabeu de qui són les cites següents?: "Digues i ho oblido, ensenya'm i ho recordo, involucra'm i ho aprenc" o "Educar la ment sense educar el cor no és educar en absolut". Doncs, la primera és de Benjamin Franklin (1706-1790) i la segona d'Aristòtil (384-322 aC). Sense mostrar-los els autors ni les dates, vam plantejar als pares que adivinessin l'autor i l'any en què es van escriure.

A més a més, vam passar dos vídeos. En un, s'explica la vida de la Malala Yousafzai, una noia pakistanesa que li van concedir el premi Nobel de la Pau l'any 2014 quan ella tenia només 17 anys. I en l'altre, apareix el fragment del programa Salvados de Jordi Évole on hi ha un intercanvi d'opinions entre pares de fills adolescents i la importància de fer o no el batxillerat».