Divendres vespre. Les persones que ja tenen per costum pujar a l'esplanada de la presó del Puig de les Basses de Figueres, tots els divendres al vespre, per donar caliu a l'exconsellera Dolors Bassa, avui han canviat d'ubicació. Perquè Dolors Bassa, avui mateix, es troba de nou ingressada a Alcalá Meco, a Madrid, en espera del judici al Tribunal Suprem, juntament amb la resta de presos polítics, per l'1-O.

A tots aquells que van cada divendres al Puig de les Basses, se'ls han sumat molts més a la plaça de l'Ajuntament de Figueres, punt de la concentració per reivindicar la llibertat d'aquestes persones i, alhora, per denunciar, amb pancartes i proclames, el sistema judicial que manté processats i a la presó els polítics catalans.

Més de 300 persones, calculades a ull, podien ser més fins i tot, han omplert la plaça i han cantat L'Estaca, Els Segadors... aquest divendres al vespre, 1 de febrer, aquest dia en què tota l'atenció, des de primeríssima hora del matí, ha estat centrada en el trasllat dels presos en un autobús de la Guàrdia Civil camí de Madrid.

L'objectiu de la manifestació ha estat fer extensiva la denúncia social més enllà dels límits de Catalunya i, per això, s'han alçat lemes en anglès: "Fake Justice" i "Self-determination Is a right, not a crime", han estat alguns dels clams.

Ara que Dolors Bassa no està reclosa a Figueres, la cita dels divendres continua, però es convoca els manifestants a la plaça de l'Ajuntament. Així mateix, el 23 de febrer i el 23 de març, tots dos dies cauen en dissabte, els organitzadors de les manifestacions demanen desplaçar-se per protestar a Torroella de Montgrí, el poble de Dolors Bassa.