31 de gener de 2019
31.01.2019
La Jonquera

La Jonquera es blinda amb 23 noves cāmeres de videovigilāncia

Els dispositius se sumen als set que ja hi ha a l'N-II i al Pertús

31.01.2019 | 07:39
Un dels carrers amb les cāmeres de seguretat.
La Jonquera es blinda amb 23 noves cāmeres de videovigilāncia

L'Ajuntament de la Jonquera ha instal·lat 23 noves càmeres de videovigilància als principals accessos al municipi per blindar-los i millorar la seguretat. Els dispositius se sumen als set que hi ha repartits per l'N-II i el Pertús. L'alcaldessa, Sònia Martínez, ha explicat que l'objectiu de la mesura, anunciada fa temps, és lluitar contra la sensació d'inseguretat i dissuadir de conductes delictives. Per això, s'han col·locat a dotze punts d'entrada i sortida de la població, la majoria al carrer Major, i en zones conflictives. L'actuació ha tingut un cost de 120.000 euros i els aparells es posaran en funcionament quan s'acabi d'instal·lar la fibra òptica amb la qual s'enviaran les imatges al punt de control. Martínez ha anunciat també que a partir d'ara totes les obres d'urbanització que liciti l'Ajuntament incorporaran la instal·lació de càmeres.

La Jonquera ha acabat d'instal·lar 23 noves càmeres de videovigilància (deu de les quals de lectura de matrícules) als principals accessos al municipi. Els aparells s'han col·locat en dotze punts, la majoria al carrer Major, però també en entrades a urbanitzacions i punts conflictius.

Els treballs han costat 120.000 euros, que també inclouen l'ampliació del centre de control que hi ha a les dependències policials. La previsió és que els dispositiu puguin començar a emetre en les properes setmanes, quan s'acabi la instal·lació de la fibra òptica que ha d'enviar les imatges amb més qualitat.

L'alcaldessa, Sònia Martínez, ha explicat que l'objectiu de la mesura és tenir coberts tots els punts d'entrada i sortida de la població. També dissuadir de possibles conductes delictives.

Martínez assegura que la situació al municipi s'ha estabilitzat i que porten unes setmanes relativament "tranquil·les" però que la seva prioritat és garantir la seguretat i que, per això, continuaran personant-se com acusació particular en casos de robatoris.

A més, Martínez ha anunciat que a partir d'ara l'Ajuntament inclourà la instal·lació de càmeres de vigilància en totes les obres d'urbanització que licitin. La primera actuació d'aquest tipus es farà al Parc d'en Lloveras.

Els dispositius que s'han col·locat al centre de la població se sumen als que quatre que hi ha a l'N-II i els tres del Pertús.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent