Tal com es va anunciar en el ple ordinari d'aquest mes de gener, l'Ajuntament de Figueres celebra aquest dijous una reunió de la Junta Local de Seguretat per a debatre i consensuar actuacions que permetin millorar el clima d'inseguretat que es viu a la ciutat. A la trobada, que presideix l'alcalde Jordi Masquef al costat del director territorial d'Interior, Albert Ballesta, hi han estat convidats els representants veïnals del sector oest, que recentment van protagonitzar una manifestació per reclamar solucions als talls de llum del Culubret.

També hi seran presents la resta de regidors del consistori, representants de tots els cossos de seguretat presents a la ciutat (Guàrdia Urbana, Mossos d'Esquadra, Policia Nacional, Guàrdia Civil i Bombers) i els de la judicatura i fiscalia.

La lluita contra la inseguretat i l'incivisme va ser l'objectiu principal que es va marcar l'alcalde Masquef quan va prendre possessió del càrrec a finals d'any. Fins ara, s'han dut a terme nombroses actuacions en locals conflictius. Masquef també vol compartir la lluita per la problemàtica dels talls elèctrics generada pels cultius de marihuana i fraus diversos amb l'Ajuntament de Girona.