«VIU FIGUERES CARRER»

«VIU FIGUERES CARRER»FIGUERES. 2 DE FEBRER. RAMBLA I CARRERS DEL CENTRE DE LA CIUTAT. TOT EL DIA

L'Associació Comerç Figueres anima els figuerencs, els veïns i les veïnes dels pobles de la comarca, la gent que ve de fora... tothom a viure la ciutat al carrer, perquè aquest dissabte, durant tot el dia, celebren una acció pensada per dinamitzar l'ambient comercial.

49a EDICIÓ DEL TER-CAT

49a EDICIÓ DEL TER-CAT

FIGUERES. DISSABTE 2 DE FEBRER. PUNT DE TROBADA: CAFÈ PARÍS (LA RAMBLA). 11.00 H.

Les Tertúlies Catalanes de Ciència Ficció (Ter-Cat) tenen com a seu, en la 49a edició, la ciutat de Figueres. Impulsades per la Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia, entre els autors que hi participen hi ha Joan Marcé, Montserrat Segura i Marta Silvestre. Entre els actes programats, hi ha una trobada al bar París per fer el toc, una visita guiada al Museu Dalí i un dinar al Granada Vins.

PRESENTACIÓ LITERÀRIA.

PRESENTACIÓ LITERÀRIA.

FIGUERES. DISSABTE 2 DE FEBRER. GALERIA VENTÓS. 12.00 HORES.

Damià Bardera presenta el llibre «Un circ al pati de casa» (Editorial Empúries), un recull dels millors contes i microcontes -tant publicats com inèdits- que l'autor pretén acostar al públic que troba a faltar la irreverència de Quim Monzó, la imaginació de Pere Calders, la ràbia de Víctor Català i el sarcasme d'Espriu. Un llibre absolutament explosiu, diferent, mordaç, únic. Podeu fer-ne un tastet en aquest enllaç

DESCONCERTO, AMB L'ORQUESTRA DE CAMBRA DE L'EMPORDÀ

DESCONCERTO, AMB L'ORQUESTRA DE CAMBRA DE L'EMPORDÀ

FIGUERES. DISSABTE 2 DE FEBRER. TEATRE EL JARDÍ. 21.00 HORES

Jordi Purtí i l'Orquestra de Cambra de l'Empordà (OCE), que ja van col·laborar en la comèdia musical «Concerto a tempo de umore», tornen a col·laborar amb una nova obra, «Desconcerto», una combinació de música clàssica, teatre de gest i humor, eines per posar a l'abast de tothom el repertori de música clàssica d'una manera original i diferent.

En aquesta ocasió, l'espai escènic queda obert i els músics estan permanentment en moviment.

«POSEM-LI PEBROTS AL CÀNCER»

«POSEM-LI PEBROTS AL CÀNCER»

ROSES. CAMPANYA SOLIDÀRIA. 1 i 2 DE FEBRER. TOT EL DIA

La Fundació Roses contra el Càncer s'ha sumat a la campanya que promou la Federació Catalana d'Entitats contra el Càncer (FECEC), «Posem-li pebrots al càncer» per recaptar diners per ajudar els malalts oncològics i les seves famílies. Tant divendres com dissabte, 1 i 2 de febrer, els Supermercats Condis de l'avinguda Jaume I i Gran Via de Roses, distribueixen bosses de pebrots entre els clients de la cadena a un preu simbòlic d'un euro i mig.

L'objectiu de «Posem-li pebrots al càncer» és fomentar la solidaritat amb les persones que pateixen la malaltia, difondre la tasca d'acompanyament que fan les entitats vinculades a la FECEC i també aconseguir fons per continuar desenvolupant els programes d'atenció i ajuda als malalts i als seus familiars.

PRESENTACIÓ LITERÀRIA

PRESENTACIÓ LITERÀRIA

LA JONQUERA. 2 DE FEBRER. MUSEU MEMORIAL DE L'EXILI. 12.00 HORES

Ariel Germán Vila (Córdoba, Argentina, 1976) presenta el seu llibre «Vermell. La sangre de la vida», acompanyat pel director del MUME, Jordi Font. El llibre narra la història d'un silenci que pugna per ser desvelat. Secrets guardats durant generacions, sensacions transferides inconscientment i sorolls atàvics que remeten a altres temps, altres olors i altres sons i que són descoberts per Pau, el protagonista, un argentí fill i net de l'exili republicà.

EXPOSICIÓ DE JOAN PARADÍS. INAUGURACIÓ ARTÍSTICA

EXPOSICIÓ DE JOAN PARADÍS. INAUGURACIÓ ARTÍSTICA

ROSES. 2 DE FEBRER. CA L'ANITA. 20.00 HORES

Fa tan sols uns dies el pinzell de Joan Paradís va deixar de crear mons. La sala d'exposicions de Ca l'Anita de Roses acull «Paradís i Puig», una mostra que s'inaugura aquest dissabte, dia 2, a les 20.00 hores. L'exposició, que estarà instal·lada fins al 3 de març, presenta creacions molt potents de l'artista, comissariada per Lola Ventós, de la galeria Ventós de Figueres.

MARXA AQUÀTICA

MARXA AQUÀTICA

ROSES. 2 DE FEBRER. DE 10.00 A 12.00 HORES.

Roses ha organitzat, per a aquest dissabte, dia 2, un original Open Internacional de Marxa Aquàtica, a la platja de Santa Margarida, davant l'Hotel Marítim. Els competidors fan una marxa caminant amb mig cos submergit en l'aigua i que aspira a superar el rècord mundial. Val la pena apropar-se a la platja per donar suport al mig miler d'esportistes valents que s'han engrescat a participar en aquesta proesa, molt popularitzada en platges basques i a la costa vermella de França però d'allò més novedosa a la badia de Roses. El dia següent, a les 10.00 hores, els organitzadors van a la recerca del rècord mundial, d'un caràcter més festiu.

VISITA GUIADA ARTÍSTICA

VISITA GUIADA ARTÍSTICA

FIGUERES. 2 DE FEBRER. 18.00 HORES. MUSEU DE L'EMPORDÀ

L'any 2016 els Mossos d'Esquadra de Roses van donar tretze quadres i set peces de ceràmica al Museu de l'Empordà. D'on provenien aquestes obres? Aquesta anècdota i moltes més us les explicarà la Teresa Miquel, conservadora del Museu, aquest dissabte, dia 2, a les 18.00 hores, a la visita guiada a l'exposició «Noves adquisicions 2015-2018». Cal fer reserva prèvia al 972 502 305 o a infome@museuemporda.org

FESTES DE LA CANDELERA

FESTES DE LA CANDELERA

La Candelera se celebra el 2 de febrer. És la festa de la llum i es beneeixen candeles, que tenen virtuts protectores. Antigament, es repartien candeles beneïdes durant aquest dia. Tots aquells municipis que tenen a la Mare de Déu de la Candelera o Mare de Déu de la Candela per patrona i per protectora celebren aquests dies la seva festa major d'hivern. A l'Alt Empordà, ho fan Castelló d'Empúries i Palau-saverdera.

CASTELLÓ D'EMPÚRIES

CASTELLÓ D'EMPÚRIES

DISSABTE I DIUMENGE

La Festa de la Candelera és una de les festes més tradicionals de Castelló d'Empúries. El gran espectacle de la Companyia Pep Bou, amb «Bloop», un viatge a través del fascinant univers de les bombolles de sabó; la festa jove amb President Xai i DJ's Plan B i Comissió; el concert i el ball amb l'Orquestra Maravella; les activitats infantils; les sardanes; les visites guiades; les jornades de portes obertes als museus; les exposicions i la trobada de puntaires conviden a gaudir d'aquest poble que respira història en cada racó.

El programa d'activitats que ha preparat l'Ajuntament de Castelló d'Empúries està fet a la mida de tots els públics. Aquest és l'enllaç al programa d'actes.

PALAU-SAVERDERA

PALAU-SAVERDERA

DISSABTE I DIUMENGE

Dissabte 2 de febrer: a les 17.00 hores, al Centre Cívic, animació infantil, a càrrec de Més Tumacat. En acabar, xocolata i melindros per a tothom.

Diumenge 3 de febrer: a les 12.30 hores, missa i benedicció de candeles. Tot seguit, dues sardanes a la Plaça Major. A les 17.00 hores, sardanes a la plaça Major, i a les 18.30 hores, al Centre Cívic,

concert i ball de fi de festa amb l'Orquestra Costa Brava.