L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha finalitzat prop de 100 actuacions de manteniment i conservació de lleres a les conques dels rius Ter, Daró i Muga, a causa de les llevantades registrades en el territori català durant els mesos d'octubre i novembre. Les pluges intenses i continuades van provocar la caiguda d'arbres i l'acumulació de vegetació en diversos trams fluvials, la qual cosa ha requerit ràpides actuacions per a minimitzar el risc de desbordaments.

En total es preveu que es destinin més de 4 milions d'euros en els treballs.

Actuacions al Daró i la Muga (episodi de pluges de novembre)

Actuacions al Daró i la Muga (episodi de pluges de novembre)

Durant la primera setmana de novembre de l'any passat es va registrar un intens episodi de pluges, que va afectar diversos cursos fluvials de l'Empordà, concretament les conques del Daró i del riu la Muga. L'ACA, en aquests àmbits, ha finalitzat dues actuacions, concretament a Figueres (riu Manol) i Corça (riu Daró) i n'està duent a terme 17 a Serra de Daró (4), Fontanilles (2), Gualta (2), Castell-Platja d'Aro, Verges i Peralada (5).

Mesures a la conca del Ter (llevantada del mes d'octubre)

Mesures a la conca del Ter (llevantada del mes d'octubre)

A la conca del riu Ter, amb els treballs iniciats a partir del passat octubre, ja s'han executat i finalitzat un total de 87 actuacions repartides entre 18 municipis de les comarques del Ripollès i d'Osona: Setcases, Queralbs (4), Vilallonga de Ter, Ribes de Freser (8), Llanars (2), Sant Joan de les Abadesses (8), Campdevànol (11), Camprodon (2), Gombrèn (2), Manlleu (12), Montesquiu, Orís (2), Ripoll (17), Roda de Ter (4), Sant Pau de Seguries, Sant Quirze de Besora (3), Sant Vicenç de Torelló (3), Torelló (2), Vilallonga de Ter (3).

Actualment, estan en marxa les següents actuacions: les Masies de Roda, les Masies de Voltregà, Manlleu (2), Montesquiu, Ribes de Freser, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses (2), Torelló (3) i Vilallonga de Ter.

Està previst que les actuacions pendents finalitzin a principis de la primavera, amb l'objectiu de garantir la lliure circulació de l'aigua en una estació en què es produeixen pluges abundants i que es fusiona la neu acumulada als Pirineus.