Aquest diumenge ha mort, de manera sobtada, la política i professora figuerenca Pilar Heras i Trias, a 64 anys. La seva desaparició ha despertat moltes mostres de condol a causa del seu abast personal i professional. La cerimònia de comiat tindrà lloc, aquest dimarts, a les quatre de la tarda, al tanatori de la Funerària Empordanesa del grup Àltima, situat en el polígon firal de Figueres.

Pilar Heras era, actualment, la directora general d'Execució Penal a la Comunitat i Justícia Juvenil. Nascuda a Figueres, ciutat en la qual havia destacat com a activista en diverses entitats locals, era doctora en Ciències de l'Educació i professora titular d'universitat a la UB des del 1994.

Heras ocupava el càrrec del Departament de Justícia de la Generalitat des del 2016, quan va abandonar la tasca de directora del màster d'Execució penal a la comunitat i justícia restaurativa (UB) que havia dut a terme durant el curs 2015-2016. El president Quim Torra ha expressat el seu condol, així com també ho ha fet la consellera Ester Capella, que ha manifestat que "si el Departament de Justícia té ànima social és gràcies a l'exemple de persones com Pilar Heras". L'alcalde de Figueres, Jordi Masquef, considera que ha estat una persona "compromesa" en nombrosos àmbits socials, polítics i culturals.