L'alcaldable d'Esquerra Republicana a Figueres, Agnès Lladó, ha participat en l'acte «Ciutats Republicanes, ciutats de progrés» que s'ha celebrat aquest dissabte 26 de gener a la Rambla Nova de la capital altempordanesa.

Lladó ha defensat que liderarà un projecte per a Figueres on els valors republicans siguin punta de llança del dia a dia de la ciutat. «Des de Figueres, amb la complicitat i compromís de tots els figuerencs i figuerenques construirem una Figueres amb oportunitats per a tots i totes, de progrés, amb treball digne, on el benestar social sigui una prioritat, fomentant prioritzant la convivència, i defensant-ho amb fermesa», ha reblat.

«Figueres necessita un pla de barris global, una rehabilitació que superi la política d'aparador i confeti dels darrers i anys. Ja n'hi ha prou d'emmirallar-nos en la Figueres dels anys 80 i 90. Mirem cap al futur i construïm entre tots una nova ciutat», ha afirmat Lladó.

La candidata d'Esquerra a Figueres s'ha lamentat de la situació en la qual es troba a hores d'ara la ciutat i s'ha dirigit als assistents afirmant que «ja n'hi ha prou de pagar el rebut d'escombraries i veure Figueres bruta i deixada. Ja n'hi ha prou de pagar religiosament l'IBI l'impost de circulació i veure com la ciutat ens està caient a trossos».

Lladó, davant més de 200 persones, ha recordat que, a hores d'ara, Figueres és la segona ciutat de Catalunya amb una taxa d'atur més elevada i que per revertir aquesta situació «cal un pla de reactivació econòmica, coordinat amb la comarca, recolzar els empresaris per generar llocs de treball dignes, fomentar la formació perquè els joves puguin preparar-se i aconseguir feines que els permetin viure amb dignitat i quedar-se a Figueres».

A l'hora de parlar de convivència, Lladó ha explicat: «Actuaré amb fermesa, convicció i contundència per prendre les decisions necessàries per garantir la convivència i la seguretat a Figueres. Una ciutat republicana és una ciutat justa, segura, que preserva l'espai públic, i on tots son iguals, vinguin d'on vinguin, parlin l'idioma que parlin. Amb els mateixos drets però també les mateixes obligacions».

Sabrià, Rufián i Surra

Sabrià, Rufián i Surra

El president del grup d'Esquerra Republicana al Parlament de Catalunya, Sergi Sabrià, ha recordat que «els dies posteriors a l'1 d'octubre no han estat gens fàcils i ara venen dies també complicats amb el judici. Però entre tots convertirem el judici en un altaveu internacional de com és l'estat espanyol».

Sabrià ha explicat que «les properes eleccions municipals i europees una són una nova oportunitat que no podem desaprofitar i superar, per primera vegada, el 50% dels vots independentistes».

Per la seva banda, el diputat d'Esquerra Gabriel Rufián ha destacat el valor dels alcaldes, els regidors i de la política local per davant i ha denunciat el cost que té dir la veritat avui en dia a l'estat i això però «la continuarem dient perquè els colpistes no som nosaltres per posar urnes; perquè el nostre company en Raül Romeva és un pres polític mentre que en Rodrigo Rato és un polític pres; perquè els perillosos no són els CDR, ho són els comitès de defensa de l'IBEX».

Rufián ha denunciat la perversió d'afirmar que els responsables de l'aparició del feixisme és l'independentisme i ha defensat que «els independentistes som tot el contrari, som els responsables d'assenyalar un feixisme al qual es combat i destrueix».

El diputat republicà ha finalitzat afirmant que «a nosaltres no ens importa la bandera que cadascú tingui al balcó o al cor. Ens dirigim a qui sigui, a tots aquells que comparteixin amb nosaltres els valors de la llibertat, la justícia social i la democràcia»

A Figueres, també ha intervingut la diputada Ana Surra que ha avançat que en una reunió prèvia a l'acte s'ha posat la llavor per crear a Figueres «l'agrupació llatina per la República».