L'Institut Olivar Gran de Figueres ha acollit aquest dijous la Copa Cangur a l'Alt Empordà, amb el suport del grup de treball de professors de matemàtiques altempordanesos Jugamat. Aquest concurs presencial per a equips de centre consisteix en una competició matemàtica de resolució de 12 problemes i que s'estructura en grups, els quals han d'estar formats per quatre alumnes com a màxim de tercer d'ESO i tres més de segon o primer. Els problemes a resoldre són molt semblants als de les Proves Cangur.

En total, han sigut deu els centres de l'Alt Empordà que hi han participat ambun equip cadascun. Figueres ha tingut la representació dels instituts Muntaner, Deulofeu, Cendrassos, Escolàpies i Olivar Gran. Mentre que de la resta de la comarca, els centres que han competit a la Copa Cangur són l'institut de Vilafant, la Jonquera, Cap de Creus de Cadaqués, Illa de Rodes de Roses i Castelló d'Empúries. El Pedró de l'Escala també havia d'assistir-hi, però a l'últim moment no va poder resoldre el transport per al desplaçament.

L'amfitrió Olivar Gran lidera el podi

Els tres primers classificats han sigut l'institut Olivar Gran de Figueres -campió-, el Cap de Creus de Cadaqués -segon- i l'Alexandre Deulofeu de Figueres, que ha obtingut la tercera posició.

L'equip gunayador està format per l'Alba, l'Arcadi, l'Ayman i en Nil, quatre alumnes de tercer d'ESO, i la Raina, la Queralt i en Pau, de segon. Tots set aniran a disputar la final a Mataró el proper dijous 7 de març.

D'altra banda, el Jugamat organitzarà unes classes de preparació per a les proves Cangur que se celebraran el divendres 8 de març de quatre a dos quarts de sis de la tarda per a tots els cursos de secundària. Aquestes proves també es realitzaran a l'Olivar Gran de Figueres.