Els diputats de Ciutadans per Girona, Camino Fernández i Héctor Amelló, han presentat una proposta de resolució parlamentària instant el govern de la Generalitat a garantir la cobertura de l'especialitat d'al·lergologia a l'Hospital de Figueres. Fernández ha indicat que "aquest servei hauria de quedar assegurat durant el primer trimestre de 2019 per tal de cobrir la temporada alta d'al·lèrgies".

La diputada ha recordat que l'Hospital de Figueres "és el centre sanitari de referència de l'Alt Empordà" i per aquesta raó hauria de comptar amb aquesta especialitat. "Entre altres coses, es tracta d'evitar que els pacients hagin de desplaçar-se entre 40 i 70 quilòmetres per anar al centre més proper per a realitzar-se les proves al·lèrgiques i les revisions", ha apuntat.

D'altra banda, Fernández també ha presentat una altra proposta de resolució per a exigir que el govern de la Generalitat es comprometi "a dotar d'un major nombre de metges" a l'hospital comarcal d'Olot, "que fa temps arrossega una falta de personal i especialistes".