Els diputats de Ciutadans per Girona, Camino Fernández i Héctor Amelló, han presentat una proposta de resolució parlamentària instant el govern de la Generalitat a garantir la cobertura de l'especialitat d'al·lergologia a l'Hospital de Figueres. Fernández ha indicat que "aquest servei hauria de quedar assegurat durant el primer trimestre de 2019 per a cobrir la temporada alta d'al·lèrgies".

La diputada ha recordat que l'Hospital de Figueres "és el centre sanitari de referència de l'Alt Empordà" i per aquesta raó hauria de comptar amb aquesta especialitat. "Entre altres coses, es tracta d'evitar que els pacients hagin de desplaçar-se entre 40 i 70 quilòmetres per anar al centre més proper per a realitzar-se les proves al·lèrgiques i les revisions", ha apuntat.

D'altra banda, Fernández també ha presentat una altra proposta de resolució per a exigir que el govern de la Generalitat es comprometi "a dotar d'un major nombre de metges" a l'hospital comarcal d'Olot, "que fa temps arrossega una falta de personal i especialistes".