Cinc restauradors locals i dos cellers empordanesos s'uniran a Vilafant, en el marc d'un curs de cuina, per difondre el coneixement que tenen en matèria de cuines del món. La convocatòria que els engloba és el cicle gastronòmic de l'Aula de Cuina Vilafant, que arriba a la vintena edició.

El taller es farà a la cuina de l'escola Mare de Déu del Mont, i s'iniciarà el 12 de febrer amb els germans bessons Joan i Màrius Jordà, de l'Hotel Restaurant Empòrium. El 19 de febrer el xef Pep Amiel, del Restaurant Amiel i Molins, mostrarà la cuina japonesa i coreana. El 26 de febrer serà el torn del lladonenc Carles Antoner, que explicarà els secrets de la cuina asiàtica. El curs també compta amb la participació de dos restaurants locals com són La Quinta Forca, que farà un taller de cuina russa el 5 de març, i la Pastisseria Parc Bosch, que se centrarà en la italiana i anglesa el 12 de març.

Cada restaurador farà una explicació de l'elaboració dels plats, i els assistents podran cuinar al seu costat mentre preparen tastets que degustaran al final. A falta de tres setmanes per l'inici del curs, els cellers La Vinyeta i Arché Pagés ja han confirmat que maridaran l'esdeveniment.

«És una activitat per aprendre i passar-s'ho bé. Acaba sent una trobada familiar on la gent sol repetir cada any», explica Marissa Resta, regidora de Salut de l'Ajuntament de Vilafant. En altres ocasions, el mateix certamen havia posat èmfasi en gastronomia típica d'altres nacionalitats com la italiana o la mediterrània, i enguany opten per cuines del món.

El curs durarà cinc setmanes i té vint places. Els interessats es poden inscriure a l'Ajuntament de Vilafant abans del 7 de febrer.