La Junta de Govern de l'Ajuntament de l'Escala ha acordat aquest dimecres tramitar una reclamació a Endesa pels reiterats talls del subministrament elèctric de curta durada que ha patit el municipi des de fa dies, amb l'objectiu que es resolgui la situació amb la màxima celeritat possible.

A més, s'ha decidit posar a disposició dels ciutadans i empresaris del municipi el correu incidenciesllum@lescala.cat per tal de recollir les incidències que es produeixen vinculades a aquests talls de subministrament i poder-les tramitar des de l'Ajuntament.

Aquest mateix matí, ha sortit de l'Ajuntament una queixa formal dirigida a Endesa, a la qual es reclama "l'analisi i estudi de les deficiències del servei a l'Escala, avaluació dels problemes i exigir la resolució tècnica, no únicament de les incidències, sinó dels problemes estructurals de les línies". A més, es demana a la companyia que "assumeixi la seva responsabilitat pels possibles problemes ocasionats i pels perjudicis econòmics que les successives interrupcions de servei puguin comportar als abonats".

L'Ajuntament de l'Escala també lamenta l'abandonament que ha sofert durant molts anys i la manca d'inversions en la millora del subministrament elèctric.

El passat estiu ja es va fer una reunió amb responsables d'Endesa. En aquella ocasió, pels talls puntuals que es produien coincidint amb les puntes de demanda de la temporada turística. La companyia es va comprometre a trobar solucions a aquesta situació. En aquest cas, però, els talls no es poden atribuir a un excés de demanda i no se circumscriuen a punts de màxima demanda.

L'Ajuntament de l'Escala s'ha queixat de "la manca d'informació i preavís respecte a aquests talls, que han generat una alta incidència de queixes dels abonats, tractant-se bona part dels mateixos d'industrials que veuen perillar maquinària de previsió i d'altra general, però precisa pel bon funcionament de les activitats productives de la localitat".