22 de gener de 2019
22.01.2019
Roses

ERC Roses escollirà el dissabte el número 2 per a les eleccions municipals

El candidat Joan Plana explica que l'objectiu ha de ser proposar un equip responsable, eficient i transversal

22.01.2019 | 16:56

La Secció Local d'ERC Roses ha convocat assemblea pel proper dissabte, dia 26 de gener, per a escollir la persona que ocuparà el número 2 a les eleccions municipals d'aquest any 2019.

El reglament d'Esquerra Republicana per a aquests comicis estableix que les candidatures han de tenir una presència igualitària de dones i homes, de manera que les candidatures han de tenir una proporció que s'asseguri al màxim al 50% de dones i al 50% d'homes. Això implica que a les ciutats de més 3.000 habitants la situació de les persones a la llista ha de ser alterna per a cada gènere en el conjunt de la llista. És a dir, les posicons les han d'ocupar dones i homes alternativament.

També segons el reglament, el procediment d'elecció del conjunt de la candidatura ha de ser el mateix que el d'elecció del cap de llista. En el cas de Roses, es va optar per obrir al màxim possible el cens electoral i donar dret a vot al conjunt de militants, simpatitzants i amics de la Secció Local i, per tant, són els mateixos que podran votar el dissabte.

El candidat de la formació republicana, Joan Plana, ha declarat que "esperem que l'assemblea doni llum verda al nom que proposarem. Serà el primer pas per a construir una candidatura que ha de sumar tota l'experiència d'aquests quatre anys de bona feina a l'Ajuntament amb nous perfils i nous talents que ens faran millors com a equips. Per aquest motiu, puc avançar que els actuals regidors hi tindran un paper destacat, i també hi sumarem independents destacats. L'objectiu ha de ser proposar el millor equip de govern possible: responsable, eficient i transversal".

Els republicans faran públic el mateix dissabte el nom de la persona escollida, i tenen previst anunciar durant les setmanes següents els noms dels següents llocs de la candidatura.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent