Els veïns del nucli de Vilatenim han celebrat, aquest diumenge, la festivitat de Sant Antoni amb la tradicional benedicció dels animals domèstics i de companyia a la sortida de missa. L'ofici religiós ha estat acompanyat per la cobla Els Rossinyolets. Davant l'església romànica de Sant Joan, el mossèn ha dirigit una pregària dedicada a les mascotes, entre les quals hi havia gossos, conills, gallines, conills porquins i tortugues. L'acte forma part de la festa de Sant Antoni, amb un programa que organitzava el Centre Recreatiu Empordanès. Entre els assistents no hi ha faltat l'alcalde de Figueres, Jordi Masquef, i el tinent d'alcalde i responsable de tradicions catalanes, Quim Felip.

Masquef ha volgut acompanyar els veïns de Vilatenim "en aquesta festa tan popular i que fa poble", segons ha dit mentre presenciava la cerimònia davant de l'església. Quim Felip, per la seva part, ha posat l'èmfasi "en la necessitat que tenim tots plegats de preservar les nostres tradicions i aquesta n'és una".

Vilatenim va ser poble independent amb ajuntament propi fins que l'any 1975, en una de les darreres accions del franquisme, el Govern de l'Estat va decidir l'annexió a Figueres. Des d'aleshores, els veïns d'aquest nucli han intentat preservar els seus orígens rurals amb tradicions i festes pròpies.