Aquest cap de setmana -19 i 20 de gener- se celebren fires i festes a Espolla, Borrassà, Vilajuïga, Sant Pere Pescador i Llançà.

SANT PERE PESCADOR

SANT PERE PESCADOR

Sant Pere Pescador ha donat el tret de sortida a la seva festa en honor a Sant Sebastià aquest divendres, dia 18. Però la celebració s'allarga tot el cap de setmana. El centre cívic acull aquest dissabte, dia 19, al migdia, un clàssic de festa major, un espectacle d'animació infantil a càrrec de la companyia La Cremallera.

LA CREMALLERA

És a dos quarts de dotze de la nit d'aquest dissabte quan els més joves poden gaudir de la festa santperenca, al mateix escenari, amb un doble concert a càrrec de The Covers Band i Wasa Corporation.

Diumenge, dia 20, la festa coincideix amb l'onomàstica de sant Sebastià i s'ha preparat un jornada d'actes tradicionals que arrenquen a les onze del matí amb una missa amb la Coral Castellonina. Tot seguit hi ha sardanes amb la cobla Ciutat de Girona a la plaça Major. A les sis de la tarda, al centre cívic, surt a l'escenari La Principal de la Bisbal per oferir concert i ball per tancar a bon ritme la festa.

VILAJUÏGA

VILAJUÏGA

Els veïns de Vilajuïga comencen l'any a bon ritme, amb la celebració de la Festa de Sant Sebastià, que, aquest diumenge, dia 20, ofereix un ampli ventall de propostes adreçades a tots els públics. Per iniciar la programació festiva s'han organitzat una sèrie de tallers, de les deu del matí a la una del migdia, a l'Espai Jove. Inclouen un tastet de jocs de taula i un taller de sushi-pa a càrrec de Les llavors, activitats que s'adrecen a un públic d'entre cinc i setze anys.

La festa prossegueix amb propostes molt populars i, concretament, a les onze del matí, a la plaça Onze de Setembre, el poble pot gaudir de la música per a cobla a càrrec de la formació Punt Cat. Tot seguit hi ha sardanes amb la mateixa cobla i un vermut popular.

COMPANYIA FEFE

Els actes de la tarda del diumenge es reserven per al públic infantil. El centre cultural i esportiu acull, a dos quarts de cinc de la tarda, un espectacle d'animació infantil a càrrec de la Companyia Fefe. Tot seguit hi ha xocolatada per a tothom. Al mateix escenari, a les sis de la tarda, els més balladors poden seguir la celebració amb el Grup Pa d'Àngel. Cal remarcar que totes les activitats són gratuïtes.

ESPOLLA

ESPOLLA

La Fira de l'Oli i l'Olivera d'Espolla omple els carrers de productors, artesans i visitants, aquest diumenge, 20 de gener. De les noranta parades que s'hi instal·len, disset ofereixen oli nou. El públic el pot degustar tot el dia a la plaça del Marquès de Camps.

Allà també pot fer tast de vins del celler local tot escoltant música en directe dels grups Trobasons-Terral, a les 10 del matí; Tres de Ronda a 2/4 d'1 del migdia i La Ludwing Band a les 3 de la tarda. A la fira, hi ha exposició i venda de planter així com artesans i elaboradors de productes de l'Albera. També hi ha un espai per als infants amb jocs i inflables, una gimcana i un photocall, a la sala la Coromina.

BORRASSÀ

BORRASSÀ

La festa de Sant Sebastià se celebra aquest diumenge, dia 20, a Borrassà amb un concert i ball com a acte destacat del programa, a càrrec de la Cobla Orquestra Internacional Costa Brava. Així al matí, l'església de Sant Andreu és el primer escenari de l'activitat festiva amb l'Ofici solemne. A continuació s'ha organitzat una ballada de sardanes a la plaça Major i, a la tarda,el concert i el ball, una de les propostes que més públic congrega.

LLANÇÀ

LLANÇÀDesprés del Festival de Música Alternativa que ha portat The Casualties i Angelus Apatrida aquest divendres, dia 18, a Llançà, aquest dissabte es reprèn la programació festiva en honor a Sant Vicenç amb espectacle infantil, sardanes, jocs i com a proposta destacada el concert de festa major amb l'orquestra La Principal de la Bisbal i la proclamació dels representants del pubillatge 2019 a la mitja part del concert. Per tancar la jornada de dissabte hi ha correfoc, amb els Diables de l'Onyar, i música de fi de festa amb les versions Overdose Band i la discomòbil Sarau.

La festa de Llançà també té una dosi teatral de la mà de l'actor Joan Pera, que presenta aquest diumenge, dia 20, un altre del plats forts de la programació. Es tracta de l'obra «Joan Pera, Capri», a les sis de la tarda, a la Casa de Cultura. Les activitats continuen dilluns amb música i inflables per als més petits, al llarg de tot el dia al gimnàs de l'institut, concert de festa major amb l'Orquestra Saturno, i tot seguit ball de fi de festa i cinema infantil amb 'Los increíbles 2'.

Un dels actes més tradicionals de la Festa Major de Sant Vicenç és la Festa de les Llances, dimarts dia 22, a les cinc de la tarda a la Casa de Cultura. Enguany la Llança d'Or 2019 és per al Club Esportiu Llançà, amb motiu de la commemoració del centenari de la seva fundació, i la Llança de Coure 2019 recau en Nayala Silva Rodriguez per haver assolit el campionat de Catalunya a la seva categoria en l'esport de taekwondo. La Llança de Plata ha quedat deserta. La cerimònia es tanca amb el concert de Susanna del Saz.