Un total de 15 famílies (9 de l'escola Montserrat Vayreda i 6 del Centre Escolar Empordà) han participat al llarg del primer trimestre del curs escolar en l'activitat impulsada per l'Ajuntament de Roses "L'Aventura de ser Pares", un programa educatiu adreçat a la formació i reflexió sobre aspectes relacionats amb l'educació, cura i socialització dels infants. Els participants han valorat de forma molt positiva aquesta iniciativa, que s'ofereix ara a les escoles Els Grecs, Narcís Monturiol i Vicens Vives, amb places encara disponibles en les dues últimes.

El programa "L'Aventura de ser Pares" s'ofereix a les famílies amb fills escolaritzats en els cicles d'educació infantil i primària, amb l'objectiu d'oferir eines per afrontar la seva educació atenent aspectes com les necessitats emocionals i l'autoestima dels infants, les normes i límits, les habilitats de comunicació a desenvolupar, etc. El programa dóna així les pautes necessàries perquè les famílies eduquin els fills creant l'entorn i condicions necessàries per al seu ple desenvolupament.

La metodologia que se segueix és la realització d'un total d'onze sessions grupals (dues de les quals es desenvolupen de forma conjunta entre pares, mares, fills i filles), participatives i dinàmiques, plantejades com un espai on compartir experiències. Aquest intercanvi es complementa amb les aportacions d'un professional que ofereix estratègies personals, emocionals i educatives per dur a terme un paper educatiu de manera positiva.

El balanç realitzat per les famílies que han participat en l'activitat durant el primer trimestre del curs ha estat molt positiu, valorant la idoneïtat de temes tractats i dels coneixements i eines educatives aportats. Tant és així, que els participants han manifestat com a possibles millores del programa la realització d'un major nombre de sessions o l'ampliació de la duració de les mateixes, especialment en el cas d'aquelles que es realitzen de forma conjunta entre pares i mares i infants, ja que han resultat molt útils i enriquidores.

Al llarg d'aquest segon trimestre escolar que acaba de començar, l'experiència arriba a les escoles Narcís Monturiol (inici el 22 de gener) i Jaume Vicens Vives (24 de gener) i s'adreça als cursos de 4t , 5è i 6è. En ambdós casos queden encara places disponibles per a les famílies que puguin estar interessades a participar. L'escola Els Grecs, per la seva banda, va oferir la primera sessió el passat 16 de gener, amb una molt bona acollida i implicació per part de l'equip directiu i docent del centre, arribant-se a ocupar la totalitat de places disponibles (12 famílies.)

Per participar en aquesta activitat, que és gratuïta, cal inscriure's prèviament a cadascuna de les escoles on es realitzen les activitats.