El programa 'Roses a Peu' organitza dissabte 26 de gener, una nova ruta amb guia oficial del Parc Natural del Cap de Creus. En aquesta ocasió, la caminada es realitzarà al llarg del recorregut circular conegut com la ruta dels Masos, el qual permetrà descobrir les explotacions agrícoles que encara conviuen amb la natura dins el municipi de Roses.

La sortida tindrà lloc a les 9 del matí des de l’estació d’autobusos de Roses. Per participar-hi, cal inscriure’s prèviament, ja sigui a través de la pàgina web inscripcions.roses.cat, o presencialment al SAC o a l’Oficina de Turisme de Roses. El dia de la ruta cal dur el comprovant d’inscripció, calçat còmode i aigua.

Aquesta serà la cinquena de les rutes realitzades des del passat mes d’octubre dins del programa "Roses a peu". Organitzat per l’Oficina de Turisme de Roses en col·laboració amb el Parc Natural del Cap de Creus i l’Associació Excursionista Cabirols, aquesta iniciativa permet el participants conèixer de primera mà i amb les explicacions dels guies oficials del Parc Natural, l’entorn natural, històric i cultural de Roses, fent una activitat saludable i gaudint d’increïbles vistes.

Les rutes realitzades fins al moment han permès ja conèixer el camí de ronda entre el Far de Roses i la Cala Montjoi, la posta de sol des del Pla de les Gates, l’itinerari megalític i la ruta visigòtics i megalítics. A l’excursió de dissabte 26 de gener, la seguiran l’ascensió al Pic de l’Àliga entre oliveres (16 de febrer) i, finalitzant aquest primer programa, el 6 d’abril tindrà lloc el recorregut pel GR92 entre Cala Montjoi i Cadaqués. Totes les activitats són gratuïtes.