L'Ajuntament de Figueres ha confirmat avui el retorn de la ciutat a FITUR, el certamen internacional de turisme que se celebra a Madrid del 23 al 27 de gener, Figueres serà present en aquesta edició de FITUR "per primera vegada en gairebé 30 anys", segons ha reconegut el propi consistori en un comunicat.

Durant aquestes setmanes prèvies l’Ajuntament de Figueres ja ha organitzat diverses trobades amb organismes i professionals del sector turístic durant la fira, a la qual hi assistirà en representació del Consistori l’alcalde Jordi Masquef.

El regidor de Turisme, Manuel Toro, destaca la importància de recuperar la presència en una fira clau del sector turístic i la segona més important del món. “Com a ciutat turística amb atractius únics i un centre comercial a cel obert, hem de potenciar la presència i la projecció nacional i internacional". “Figueres i l’Empordà s’han d’entendre com a destinacions turístiques de primer nivell".

L’alcalde Jordi Masquef espera que el retorn de Figueres a FITUR "es mantingui i s’impulsi la presència de la ciutat en tots els espais clau per posar en valor i promocionar tots els atractius turístics dels quals disposem".

En l’última edició, la del 2018, FITUR va comptar amb més de 250.000 visitants, més de 10.000 empreses i organismes participants i 4.648 mitjans de comunicació.