L'Ajuntament de Castelló d'Empúries ha iniciat les obres del projecte d’adequació del Pati del Convent de Santa Clara que s'han adjudicat a l’empresa Fabregues Immobles SL. El projecte consisteix en realitzar l’adequació, il·luminació i l’enjardiment del pati que constitueix el nexe d’unió dels tres equipaments culturals: la Biblioteca Ramon Bordas, l’Ecomuseu-Farinera i el Convent de Santa Clara i Casa de Cultura.

El pati es divideix en dos espais a diferent nivell, separat per un mur decoratiu de pedres recuperades de la muralla i amb dos tractaments molt diferenciats. El més baix i proper als dos edificis (Convent de Sta Clara i Biblioteca) es pavimentarà de formigó tractat a l’àcid. En trobar-se a recer de tramuntana els arbres seran cítrics, tarongers amargs i llimoners. La rampa d’accés des de la biblioteca i el claustre és de pedra de Sant Vicenç buixardada. El segon espai situat en un nivell més alt, té un tractament de jardí-hort, sense pavimentar, amb gespa de llavor de baix consum, arbres fruiters (lledoners, pruner, magraner, codonyer, nesprer). El paviment serà de peces prefabricades de formigó que condueixen cap al mur situat a l’est del pati des d’on es tenen vistes al rec del Molí, els horts i al fons la serra de Verdera.

El pressupost total de l’obra és de 140.000 €

Amb aquestes obres l’Ajuntament treballa per al manteniment i millora dels equipaments municipals amb la voluntat d’afavorir la qualitat de vida dels ciutadans