Castelló d'Empúries ja ha estrenat el calendari del Pla Educatiu d'Entorn (PEE) del curs 2018-2019. L'objectiu d'aquesta eina pràctica, que edita l'Ajuntament i que és d'utilitat per a alumnes i professors, és fer difusió de les activitats i projectes rellevants que es duran a terme durant aquest curs escolar.

Els primers passos es van fer durant el mes de novembre, quan es va reunir la Comissió Representativa del PEE per aprovar el projecte d'actuacions del curs escolar 18-19. Enguany, hi van participar els municipis de Sant Pere Pescador i Sant Miquel de Fluvià, que des del curs passat també formen part del Pla Educatiu d'Entorn. Una vegada aprovat el projecte va ser el torn de focalitzar els esforços en l'edició del calendari, que ara ja es pot consultar a través del web.

Per a infants, joves i famílies s'han organitzat activitats variades per respondre a les necessitats i interessos que es detecten des de la Comissió. De cara a les famílies, al calendari es detallen les xerrades d'interès educatiu, i els tallers d'aprenentatge de la llengua.

Per a l'alumnat, hi ha els serveis socioeducatius fora de l'horari escolar, i també activitats, que pretenen involucrar els joves amb les festivitats del municipi, impulsar el gust per la lectura i l'escriptura, fomentar la pràctica de l'esport o donar suport a l'orientació academicoprofessional, entre altres. En aquest grup, s'hi destaquen alguns projectes ja consolidats com el Conte per Relleus, el Rodajoc, el Consell d'Infants i Adolescents, i la Campanya de teatre escolar.