Aquest dimecres 16 de gener de 2019 és el dia Internacional de la Croqueta, i els Carnissers i Xarcuters agremiats de les comarques gironines ho celebren en les seves carnisseries donant a conèixer el dia, oferint promocions de croquetes, i explicant als seus clients que a les carnisseries es poden trobar croquetes de molta qualitat i varietat, la gran majoria elaborades pel propi carnisser.

La croqueta és un imprescindible d'una bona carnisseria, les poden trobar de diferents formes, colors i sabors. La croqueta normalment es cuina fregida, però des del col·lectiu es recorda que una bona manera de cuinar les croquetes també és cuinar-les al forn.

Segons el Gremi de Carnissers i Xarcuters artesans de les comarques gironines, entitat sense ànim de lucre, que aglutina i representa als més de 250 carnissers titulars de la província de Girona, s'ha fet un recompte de les diferents croquetes que entre tot el col·lectiu s'elaboren: gairebé uns 40 tipus diferents de croquetes sumant les especialitats de molts de carnissers que han participat en el recompte de dades.

Una xifra molt important que només fa que denotar que els carnissers innoven i treballen per a donar idees i diferents plats pels seus clients diàriament.