El filòsof i membre de la junta nacional d'Òmnium Cultural Xavier Antich participarà en una xerrada a la Jonquera el divendres, 18 de gener, a les 20.00 hores, als Porxos de Can Laporta. L'acte s'emmarca en el cicle de xerrades públiques que Òmnium Cultural ha preparat per a aquest inici de 2019 i servirà per engegar motors de cara a aquests sopars-tertúlia que començaran el dijous 24 de gener a Figueres.

Sota el títol d'On venim? On som? Cap on anem? Òmnium Cultural Alt Empordà pretén reflexionar sobre el moment polític que viu el país amb diferents personalitats culturals que acompanyaran xerrades públiques i sopars-tertúlia.

L'acte del 18 de gener a la Jonquera també pretén ser un punt de trobada amb els socis d'Òmnium Cultural, en aquest cas de la zona de la Jonquera, és per això que en acabar l'acte hi haurà un petit refrigeri entre els assistents.

Òmnium Cultural Alt Empordà té previst per aquest 2019 realitzar altres trobades, per tal d'explicar als seus socis les activitats previstes per aquest any i especialment la campanya de Judici a la democràcia on denuncia la situació dels presos polítics, entre ells Jordi Cuixart president de l'entitat.

Biografia de Xavier Antich

Biografia de Xavier AntichXavier Antich i Valero nascut a la Seu d'Urgell, Alt Urgell és un filòsof escriptor i professor universitari urgellenc. És professor d’estètica de la Universitat de Girona i president de la Fundació Tàpies.

Va rebre el Premi Extraordinari de Llicenciatura (1985) i doctor en Filosofia per la Universitat de Barcelona Actualment és professor titular d'Història de les Idees estètiques i Teoria de l'art a la Universitat de Girona (UdG). Ha estat visiting chair a la Stanford University i professor convidat en The Lisbon Consortium (Universidade Católica Portuguesa).

Ha escrit diversos llibres, entre altres Passeig filosòfic per l'obra d'Emmanuel Lévinas, que va guanyar el Premi Joan Fuster d'assaig (1992), Lectura del libro Z de los Metafísicos (1997) o La voluntat de comprendre. Filosofia en minúscula (2016). Ha estat l'editor del recull de textos d'Antoni Tàpies En blanc i negre. Assaigs (Galàxia Gutenberg, 2009) i del volum col·lectiu De animales y monstruos (MACBA, 2011), i ha traduït diversos filòsofs contemporanis, com Maurice Merleau-Ponty, Emmanuel Lévinas, Franco Rella i Chantal Mouffe. També ha escrit en diversos diaris, com El País i l'Avui o La Vanguardia.

Des de 2014 escriu setmanalment a l'Ara. Va col·laborar en els programes radiofònics Àgora (Catalunya Cultura), El cafè de la República (Catalunya Ràdio), L'oracle (Catalunya Ràdio) i, en l'actualitat, El matí de Catalunya Ràdio, a la secció setmanal El racó de pensar, compartida amb David Fernàndez. Des del desembre de 2011 forma part del Consell de Cultura de la ciutat de Barcelona i és membre de la junta nacional d’Òmnium Cultural.