Una cinquantena de persones han assistit a la reunió, a Cervera de la Marenda, de l'Associació Usuaris del Tren Perpinyà Portbou, en què han intervingut dos membres de la plataforma Defensem El Tren de L'Empordà, Josep M. Loste i Xavier Tomas. Els dos portaveus han exposat: «Veiem molt positivament l'inici de les obres de reahibilitació de l'Estació de Portbou, unes obres que es fan amb molt de retard perquè, com a mínim, haurien d'haver començat fa cinc anys». Loste i Tomas també han volgut posar de relleu la importància de les obres de reforç del pont del tren de Colera.

«Lògicament, la gran asignatura pendent continuen sent les deficients interconnexions entre Portbou i Cervera de la Marenda», han lamentat d'altra banda els representants de Defensem El Tren de L'Empordà.

A la reunió de l'Associació Usuaris del Tren Perpinyà Portbou, tant l'alcalde de Cervera com els representants d'aquesta entitat van dir que «desencallar aquesta deficiència és la clau per blindar el tren convencional social i territorial entre Figueres-Portbou-Cervera-Perpinyà».

En aquest sentit, des de Defensem el Tren de l'Empordà i l'Associació Usuaris del Tren Perpinyà Portbou van considerar que hi ha dos «punts bàsics a recalcar per a la millora del nostre ferrocarril transfronterer». En primer lloc: «El compliment de les disposicions i resolucions del Manifest de Llançà que es va signar i es va fer públic per posar fil a l'agulla a la millora de la infrastructura de les estacions de la línia i, sobretot,de les interconnexions Portbou-Cervera de la Marenda»

Per altra banda els assistents a la reunió van demanar la difusió de la guia ferroviària transfronterera, que ja ha sortit a la llum pública provisionalment. «Aquesta és una eina indispensdable de cara al turisme i els diferents usuaris transfronterers».