12 de gener de 2019
12.01.2019
Roses

Per a Joan Plana, l'alcaldable rosinc d'ERC, "Roses és una idea i un sentiment"

El candidat a l'alcaldia per al 2019 ha presentat el seu projecte en un Teatre Municipal ple

12.01.2019 | 08:04
Per a Joan Plana, l'alcaldable rosinc d'ERC, "Roses és una idea i un sentiment"

Unes 300 persones van assistir a la presentació de l'alcaldable d'ERC a Roses, Joan Plana, que va comptar amb Montse Franch com a presentadora i amb la participació del diputat del grup Republicà al Parlament i impulsor de la plataforma "Casa nostra, casa vostra" Ruben Wagensber.

L'acte va començar amb la lectura per part de Miquel Gómez, Safaa El Hamdoui, Eva Bueno i Glòria Roura del Manifest Ara Roses. Un manifest que "aposta per la creació d'una candidatura amb vocació municipalista i que aglutini persones i sensibilitats diverses, amb capacitat de proposar a la ciutadania un projecte integral de vila republicana". "Una Roses republicana: socialment cohesionada, humanament diversa, econòmicament competitiva, fermament empordanesa i sentimentalment orgullosa", continua el manifest.

El diputat Ruben Wagensberg va destacar "la força, l'energia i el compromís de Joan Plana amb els rosincs" i entre altres temes va apostar pel compromís des del Parlament i des del grup d'ERC a afrontar un tema tan complicat com la venda ambulant il·legal sense caure en demagògies ni simplificacions.

Segons Wagensberg: "Hi haurà candidatures que faran servir mentides i discursos racistes, amb el risc que això té de trencar la societat, per guanyar quatre vots. Cal aïllar-les". També va afegir: "Esperem que els partits de tradició democràtica, com els socialistes, no s'hi sumin". El diputat va acabar la seva intervenció ficant sobre la taula "la necessitat de fer una xarxa de municipis que et pressioni per reformar la normativa sobre estrangeria".

L'acte el va tancar l'alcaldable d'ERC a Roses Joan Plana, presentant-se com el candidat que vol ser l'alcalde de tots els rosincs. Per a Plana, "Roses no és només un conjunt de cases i de carrers, ni un simple ajuntament que presta serveis. Roses és una comunitat, és una idea i és un sentiment". També va reblar: "Qui aspiri a governar Roses, ha de ser capaç de conèixer, entendre i respectar totes visions de la gent que hi viu i que s'hi relaciona"

L'alcaldable republicà va destacar la feina feta pels 4 regidors actuals que formen el grup d'ERC a l'Ajuntament de Roses, com a gent que ha treballat de forma incansable des de la institució però també a peu de carrer per fer arribar la veu de la ciutadania al consistori. I va apel·lar a treballar per un ajuntament "amb portes i parets de vidre" on els vilatans "puguin veure de forma transparent la gestió dels seus regidors, però que també se la facin seva i participin de forma activa en el dia a dia de la política local del municipi".

Joan Plana va acabar el seu discurs oferint-se a ser l'alcalde de tots els rosincs: "Ningú més que nosaltres vol que Roses tingui un alcalde independentista. Però ningú més que nosaltres vol que tots els ciutadans, siguin independentistes o no ho siguin, l'hagin votat o no l'hagin votat, s'hi sentin representats i cuidats. Perquè això és la política republicana".

A part de Ruben Wagensberg, també van voler estar al costat de Joan Plana i el seu equip el senador santperenc d'ERC Jordi Martí i representants de la política comarcal, com la figuerenca Agnès Lladó i el vilafantenc Sergi Palomeras i també hi va ser present el conseller del districte de Sant Martí de Barcelona Oriol Puig.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent