11 de gener de 2019
11.01.2019
El Port de la Selva

Protecció Civil del Port de la Selva dona 3.000 euros a un hospital infantil

La recaptació pel Sant Joan de Déu l'ha aconseguida amb una campanya de venda de clauers

11.01.2019 | 19:53
Els voluntaris amb Mendoza, de l'Obra Social Infància de l'Hospital.

Els voluntaris de Protecció Civil del Port de la Selva han fet un donatiu de 3.000 euros a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. Els diners els han aconseguit amb la venda de clauers solidaris, i ha de servir per a la construcció del Pediatric Cancer Center Barcelona - Sant Joan de Déu, un nou espai sanitari que a avui dia ja té la primera pedra posada i s'espera inaugurar l'any 2021.

Després de gairebé un any des de l'inici de la campanya s'han venut un total de 1.000 clauers, dels quals se n'ha aconseguit recaptar 5.000 euros. D'aquesta partida, 2.000 euros han anat destinats a costejar el preu d'adquisició, i els 3.000 restants es van ingressar al compte de l'Hospital de Sant Joan de Déu a finals de setembre, tot i que l'entrega oficial es va fer el dijous 3 de gener.

La campanya solidària iniciada pel cos del Port de la Selva es va iniciar a finals del mes de febrer del 2018. «Quan vam comprar els primers 300 clauers vam començar a rebre missatges a les xarxes de gent que volia comprar-los, i comerços que volien distribuir-los», explica Genís Pinart, el president de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil del Port de la Selva. Després d'això, Protecció Civil va encarregar dues partides més de clauers: una de 500 i una altra de 1.000.


25 establiments col·laboradors

Aquesta campanya solidària ha comptat amb la participació de molts establiments que, desinteressadament, han volgut ajudar a pal·liar els efectes del càncer infantil, una malaltia que es tractarà a l'hospital al qual es destinen els fons. En concret hi van col·laborar 25 negocis de deu municipis: el Port de la Selva, Llançà, Roses, Castelló d'Empúries, Figueres, Cadaqués, Sant Climent Sescebes, Olot, Girona i Barcelona. A part d'aquests establiments, els clauers es podien adquirir en els actes preventius que comptaven amb la presència de Protecció Civil del Port de la Selva.

Després de fer l'entrega dels 3.000 euros a l'hospital, el cos de voluntaris encara disposa de 800 clauers per seguir repartint fins a acabar les existències. Les últimes unitats d'aquest producte es poden adquirir a la fleca Sant Pau, de Figueres; a la llibreria Mas Blanch i a la farmàcia Marta Bosch, de Roses; a la llibreria Pumareda i el restaurant El Floc, de Llançà; i a la botiga Margot's, a la farmàcia Sala i a la carnisseria Cairó, del municipi impulsor, el Port de la Selva.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent