El portaveu del PSC, Pere Casellas, ha presentat una proposta de reurbanització del carrer Avinyonet de Figueres per fer-lo més amable a vianants i ciclistes.

Intentaran que el proper pressupost municipal contempli una partida per fer possible aquesta iniciativa que vol donar continuïtat al passeig nou potenciant-lo com a un «nou eix d'activitat econòmica i residencial».

Casellas explica que amb l'afluència de gent que utilitza l'estació del tren d'alta velocitat «hauria de ser una prioritat arreglar aquest carrer». «En aquest moment aquest sector no és digne i fa molts anys que s'hauria d'haver fet», diu.

Tot i que la proposta ja està conceptualitzada aclareixen que tots els aspectes són debatibles. El model presentat contempla un carrer Avinyonet amb plataforma única amb espai per vianants i carril bici sense perdre els aparcaments que actualment hi ha.

Opten per fer un carrer sinuós, amb corbes a un i altre costat per reduïr la velocitat dels cotxes sense haver d'utilitzar esquenes d'ase tal com s'està experimentant en altres municipis.

També contemplen que en cap cas s'imposarien contribucions especials als veïns perquè «és un projecte estratègic i de ciutat en ser l'accés a l'estació i perquè el govern del PDeCAT no ha invertit mai aquesta zona».