Els visitants i escalencs que durant les festes de Nadal i Reis s'han acostat al port de l'Escala han pogut veure com les obres del dic de recer estan gairebé acabades. Fonts de Ports de la Generalitat expliquen que tant l'obra de reforç del dic com la passera per a vianants ja estan finalitzades i només els resta acabar els accessos.

Esperen que l'entrega definitiva de l'obra es realitzi a finals d'aquest mes. De moment, la gent que s'hi ha apropat veu amb bons ulls la nova infraestructura que, a banda de donar seguretat al recinte del port, actuarà com a passeig obert al mar.

L'Escala guanya un passeig al port

L'Escala guanya un passeig al port

L'actuació de readequació que s'ha dut a terme vol minimitzar l'acció de les onades per sobre de l'espatller durant els temporals i millorar la seguretat de les embarcacions de pesca amarrades a l'interior del dic. Els tècnics van estudiar diverses alternatives constructives i van decidir que el més adient era fer un recreixement del mur de l'espatller al llarg del dic de recer i reforçar el talús de l'escullera.

Aquest projecte també preveia l'enderroc de les antigues oficines de l'escar i l'antic magatzem de Ports de la Generalitat. Les oficines de l'escar s'han traslladat a una nova ubicació, un local existent que els ha permès millorar el servei que presten. L'escullera també s'ha reforçat amb blocs d'entre sis i vuit tones per reforçar el talús.

Resta fer un nou vial d'accés al dic que faci la volta al varador i un tancament perimetral per tal que la gent que circula pel port no molesti la gent que feineja a la zona.

El projecte, licitat l'estiu del 2017, ha comptat amb una inversió d'1.070.000 euros i nou mesos d'execució. Han sofert un lleu retard admissible en obres d'aquest tipus que depenen de la climatologia i l'estat del mar.

L'objectiu de Ports de la Generalitat és principalment «millorar la funcionalitat, la seguretat portuària i la mobilitat», però també «posicionar el port com una instal·lació al servei de la generació de llocs de treball, activitat econòmica i turisme».