Aquests darrers dies de festes es feia evident la gran afluència de turistes que aprofitaven les seves vacances per visitar el municipi, en especial el nucli històric de Castelló d'Empúries i el passeig marítim d'Empuriabrava.

Segons dades estadístiques elaborades per les oficines de turisme del municipi, aquest mes de desembre han augmentat un 40% les visites que es feien als punts d'informació de Castelló, la meitat de les quals eren de catalans. A Empuriabrava, l'últim mes s'ha tancat amb un 25% més de consultes als punts informatius, i la meitat eren de francesos.

«Com ve passant cada any, fins Nadal es detecta poca taxa turística, però passat el dia 25 les visites es disparen», explica l'alcalde de Castelló, Salvi Güell. En aquest sentit, es calcula que el sector hoteler i restaurador ha tingut, de mitjana, un 40% d'ocupació per Nadal, i un 90% pels voltants de Cap d'Any. Cal dir que, de tota l'oferta hotelera que hi ha al municipi, estava obert aproximadament el 50%. Pel que fa als càpings, estaven tots tancats.

El client francès és el majoritari

El mercat turístic més important al municipi durant aquestes èpoques és el francès, que aprofita per passar el Cap d'Any al municipi. En aquest sentit, cal destacar que molts establiments hotelers han patit anul·lacions de reserves amb motiu de les vagues dels Armilles Grogues en territori francès. «Les vagues han perjudicat en certa manera, però el client francès ha seguit sent el més important», matisa l'alcalde. Després del francès, els mercats emissors de turistes més importants són l'espanyol i l'alemany.

El bon temps dels últims dies també ha ajudat a consolidar l'èxit d'afluència. Al recentment reformat passeig d'Empuriabrava, s'hi podia veure molta gent passejant, menjant als restaurants de primera línia de mar o gaudint de les diverses activitats nadalenques que s'hi feien. «Les reformes són un pol d'atracció» expliquen des d'alcaldia, orgullosos d'haver fet del passeig un lloc amable i atractiu per als turistes. «Estem contents de veure que les obres també han servit per recuperar gent de la comarca que havia deixat de venir a Empuriabrava».