El mercat de Nadal situat a la Rambla i la pista de gel de la plaça Josep Pla han encomanat l'ambient nadalenc a tots aquells que passejaven pel centre de la ciutat. Els dos recintes han tancat deixant un balanç molt positiu d'ambdues activitats.

Fonts de l'Ajuntament expliquen que malgrat que és difícil comptabilitzar l'afluència de gent del mercat, la sensació que ha deixat és molt positiva. Enguany han fet «un esforç» en la decoració de la Rambla i es mostren molt satisfets per haver allargat la proposta fins al 5 de gener. L'alcalde de Figueres, Jordi Masquef, diu: «El mercat de Nadal és estratègic perquè ens dinamitza els nostres principals eixos comercials, i ja puc dir que allargar fins a Reis ha estat un encert».

En preguntar als paradistes i botiguers que han ocupat les casetes de la Rambla han respost, també, amb una valoració molt positiva. Joan Compte, un dels paradistes, diu que a diferència d'altres anys ha fet molt bon temps excepte un dia que va ploure: «El temps ha acompanyat i axò s'ha notat, la gent ha sortit de casa ni que fos per passejar».

Israel Capel és artesà de les joies i també exposa els seus productes al mercat des de fa tres edicions. Afirma que el de Figueres és el millor mercat nadalenc de les comarques gironines i que ha pogut parlar amb visitants que han vingut de tota la demarcació i fins i tot de més enllà. La botiguera Susi Pairuto, en canvi, és el primer any que ofereix els seus productes i no pot comparar amb altres anys, però afirma que «ha anat molt bé» i que no dubtaria tornar-hi a la pròxima edició.

Els responsables municipals també expliquen que aquest any s'ha vestit una gran oferta d'activitats complementàries vinculades al mercat com cantades, tallers, el pessebre gegant o una caseta solidària on les entitats de la ciutat sense ànim de lucre han pogut difondre la seva activitat.

Altres activitats d'èxit com les visites teatralitzades Nadalí -amb aparició del personatge d'en Fumera inclòs- han completat la proposta nadalenca.

Comerç Figueres Associació ha arrodonit l'oferta amb la pista de gel que han muntat a la plaça Josep Pla. El recinte ha tingut una gran afluència de nens i nenes que han gaudit de l'experiència de patinar sobre el gel. Aquesta activitat ha reforçat la presència de gent al centre de la ciutat fent sinergia amb el mercat i amb els comerços de la zona: «L'èxit del Mercat de Nadal també s'explica per com el complementem amb la Pista de Gel i les activitats a la Rambla», diu Masquef.