El Ple Extraordinari de desembre de l'Ajuntament de Vilafant va acordar l'aprovació inicial del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), però també va donar llum verda a un projecte estratègic molt important com és la remodelació de l'espai annex del pavelló Joel González per tal «d'esponjar l'afluència de gent que té el poliesportiu i obrir la porta a les moltes possibilitats que ofereix l'espai», assegura l'alcaldessa, Consol Cantenys.

L'espai, que s'anomenarà Àgora -perquè «ha de representar l'espai de trobada de la gent del poble», diu Cantenys-, és el que ara fa més de 25 anys havia d'acollir una piscina coberta en el complex fallit Poliesports i que es va quedar a mig camí.

La rehabilitació d'aquest edifici, que té grades, els dos vasos de piscina i una gran coberta, ha de servir també per «dignificar una mica més aquella zona, i tot el seu entorn, que cada vegada són més transcorreguts», explica Cantenys. En el Pavelló i a les pistes cobertes exteriors, s'hi practiquen diferents esports, com ara el pàdel, el futbol sala i el bàsquet, així com activitats dirigides al gimnàs.

La piscina inacabada de Poliesports serà la nova Àgora coberta de Vilafant

La piscina inacabada de Poliesports serà la nova Àgora coberta de Vilafant

Finalment, el Govern municipal, d'acord amb els informes tècnics, va decidir no enderrocar l'edifici perquè l'estructura és bona malgrat que ha estat abandonada fins ara. S'haurà d'arreglar el teulat, es reforçaran els ancoratges i es farà de la zona interior un únic espai de 2.800 metres quadrats, sense l'altell que hi ha actualment, i així quedarà anivellat i pavimentat. També s'il·luminarà, «malgrat que no quedarà tancat, sinó simplement cobert», comenta l'alcaldessa, i disposarà d'unes grades, l'estructura de les quals ja està feta. També s'hi faran altres intervencions de caràcter més lleu.

El cost estimat del projecte és de 374.078 euros que el consistori farà efectius gràcies a la subvenció pendent que ha de rebre de la Generalitat de Catalunya amb motiu de la construcció del pavelló municipal, que «hem guanyat finalment als tribunals», valorada en 600.000 euros.

La previsió és que les obres s'acabin aquest 2019, «crec que a mitjan any ja poden estar», assegura Cantenys. Després dels 30 dies d'exposició pública, el projecte ja entrarà en el procés de licitació. Com que el finançament «ja el tenim, el procediment anirà relativament més de pressa i les obres podrien durar al voltant de tres mesos».

L'espai Àgora servirà per a tota mena d'usos, culturals, festius o esportius i «tothom el podrà utilitzar. Per exemple, podrem fer-hi la festa de gegants o moltes activitats esportives, per exemple hi podran entrenar els clubs, que ara congestionen una mica el pavelló municipal».

Un 2019 amb més inversió

El pressupost que es va aprovar compta amb més inversió i projectes i supera la barrera dels cinc milions d'euros, «mantenint la política de congelació o el no augment de les principals taxes municipals», expliquen des del consistori vilafantenc.

Concretament, «la gestió acurada» mantindrà aquest 2019 l'endeutament municipal per sota del 45% i això permetrà afrontar projectes d'inversió per valor de 833.722,13 euros.