Milers de persones s'han aplegat, aquest dissabte a la nit, en els carrers més cèntrics de Figueres per veure passar la cavalcada dels Tres Reis. La rua ha tingut molts moments màgics i emotius, especialment a la plaça Catalunya on hi havia les dues tarimes que han facilitat la visió de l'espectacle a les persones discapacitades i als participants en el concurs de fanalets.

Des del balcó de l'Ajuntament, els Reis han demanat solidaritat i esperança per millorar el món, mentre que l'alcalde Jordi Masquef ha reivindicat "l'orgull de ciutat" i "salut per a tothom".

Els Reis també han fet acte de presència a tots els municipis de l'Alt Empordà, on han arribat per mar a primera hora de la tarda, a Empuriabrava. En altres indrets s'han desplaçat amb mitjans menys convencionals, com el tren turístic que els ha portat fins a Capmany. Per tot arreu han reivindicat "més solidaritat per aconseguir un món més just". Centenars de voluntaris i de voluntàries han fet possible una nit màgica que també ha servit per constatar la presència de molts turistes francesos vinguts expressament per a l'ocasió. Fins i tot han vingut en viatges organitzats en autocar per assistir a un esdeveniment que no deixa indiferent a ningú.

Discurs de Jordi Masquef, alcalde de Figueres

Aquest és el text del discurs que ha fet l'alcalde de Figueres davant dels Tres Reis:

"Benvolgudes Majestats, Melcior, Gaspar i Baltasar. Benvinguts a Figueres!

Com a alcalde de la ciutat, en nom dels milers de figuerencs i figuerenques que us han acompanyat en la vostra arribada, és un honor rebre-us en aquesta nit tan especial i màgica. Si ja sempre, des de petit, m'ha fet molta il·lusió, aquest any que us puc donar la benvinguda de més a prop, encara m'emociona més. Per cert, que vistos de prop, avui us noto una mica diferents de com us recordava!

Seré breu perquè avui el protagonisme és per a vosaltres i per a tots els nens i nenes que esperen els vostres regals. Ja prou que xerrem tot l'any els polítics com perquè també ens hàgiu d'aguantar avui!

Permeteu-me només que, més enllà dels desitjos que tots i totes hem escrit a les cartes que us hem fet arribar, us traslladi una petició col·lectiva: que a cada casa aquesta nit, al costat dels regals, hi deixeu, a més de tones de salut, un bocí d'orgull de ciutat. Segur que ens ajudarà a complir els nostres somnis; segur que ens farà millors ciutadans i ciutadanes i segur que farà de Figueres la ciutat que tots volem, una ciutat on s'hi visqui bé i la gent es guanyi bé la vida.

Majestats, per acabar, dir-vos que som molts els qui avui hem sortit als carrers per donar-vos la benvinguda. Aquest any, tal i com heu pogut comprovar, hem instal·lat una grada adaptada perquè les persones amb problemes de mobilitat o de baixa visió poguessin gaudir amb comoditat de la cavalcada. Som una ciutat inclusiva i tothom té dret a rebre-us en condicions. Però també n'hi ha que no han pogut venir perquè s'han hagut de quedar malalts a casa o a l'hospital. Tinguem un record i una salutació especial per a ells i no us oblideu de visitar-los aquesta nit, a ells que segur són els que més anhelen gaudir de la vostra presència.

I ara, junts, aixequem tots i totes els fanalets ben amunt ben amunt i cridem:

Visca Figueres! Visca els Tres Reis de l'Orient!"