Un centenar de persones van participar diumenge a la galeria Patrick Domken de Cadaqués en una subhasta d'art benèfica a favor de SOS Costa Brava on es van recaptar 6500 euros per a la defensa legal del sector de Sa Guarda on es projecten un centenar i un hotel.

Fins a 21 artistes havien cedit obres que es van vendre des dels 75 als 2700 euros. Els donatius recollits serviran per fer front a les despeses d'informes tècnics d'un Arquitecte i un Geògraf, i per cobrir els serveis jurídics d'oposició en via administrativa al Pla Parcial a càrrec de l'Advocat Eduard de Ribot.

Des d'Amics de la Natura de Cadaqués i de SOS Costa Brava han destacat l'acte desinteressat dels artistes que han donat obres: Emili Armengol, Laia Armengol, Javi Aznárez, Toni Azorín, Jordi Baró, Gustavo Carbó Berthold, Maya Cusell, Xavi de Juan Creix, Mercedes Gallardo, Nobuko Kihira, Koyama, Clàudia Lagarriga, Elodie Loiseleur, Catherine Rey, Ilich Roimeser, Charo Santana, Maria Sola, Suse Stoiser, Natalia Tomás, Marta Vignau, i Daniel Zerbst.

L'objectiu d'Amics de la Natura és aconseguir la desclassificació Sa Guarda i protegir la zona pel seu espectacular paisatge, afectat per un projecte que podria incrementar la màxima cota edificada de Cadaqués 50 metres, destruir 17 km lineals de parets i travesseres de pedra seca, 8 barraques típiques, 55 clopers, unes 2.300 Oliveres de verdal-llei de Cadaqués dins de la DOP Empordà, una seixantena d'alzines sureres, i una mina d'aigua d'impressionants característiques.

Part dels diners es destinaran també a contribuir econòmicament a les diferents lluites urbanístiques que encapçala la Plataforma Sos Costa Brava en altres municipis de la Costa Brava.