Aquest dijous i divendres, 3 i 4 de gener, té lloc, un any més, la gran festa dels patges reials a la seu del Consell Comarcal, a Figueres. La recepció que fan els emissaris dels Tres Reis de l'Orient, per recollir les cartes dels infants, és organitzada, novament, per l'associació Amics de Sant Baldiri del carrer Nou i el Setmanari de l'Alt EMPORDÀ, amb la complicitat del Consell.

La festa comença aquest dijous amb l'obertura de les portes a les 5 de la tarda i s'allarga fins les 8 del vespre. El mateix horari es repeteix divendres. Al Consell, els nens tenen l'oportunitat d'escollir amb quin emissari reial volen parlar i ser atesos personalment. Aquest els escolta afablement i els recull en mà la carta plena dels millors desitjos. Cada any, aquesta recepció arriba carregada d'emocions perquè la proximitat entre els patges i els infants és total.

D'altra banda, tots els nens són obsequiats sempre amb un petit detall. A més, tots ells, són fotografiats amb el patge escollit i, posteriorment, la fotografia es publicarà en l'edició en paper del Setmanari.