GM FOOD, companyia líder en la distribució alimentària a Espanya, ha obert 68 supermercats franquiciats amb les seves ensenyes SUMA, Proxim i SPAR (aquesta última només a Catalunya) a tot el territori espanyol, que han generat 265 nous llocs de treball, i representen 13.421m2 de sala de vendes. L'empresa té la seva seu central a Vilamalla, derivada de l'anterior Grup Miquel.

El creixement sostingut durant els últims exercicis del negoci de l'àrea Retail de GM FOOD, consolida el pla d'expansió de la companyia, que amb 228 obertures des de 2016, s'ha posicionat a la seva xarxa de franquícies com una de les referents a Espanya amb 620 punts de venda.

Dels 68 nous centres inaugurats aquest any, 31 corresponen a l'ensenya SUMA (17 a Catalunya, 4 a Andalusia, 3 a Balears, 2 a Canàries, 2 a la Comunitat Valenciana, 2 a Madrid i 1 a Castella - la Manxa); 31 a Proxim (17 a Catalunya, 4 a Andalusia, 2 a Castella i Lleó, 2 a Madrid, 2 a Navarra, 1 a Balears, 1 a Castella - la Manxa, 1 a la Comunitat Valenciana i 1 a Euskadi) i els 6 restants amb l'ensenya SPAR a Catalunya, on GM FOOD gestiona la seva llicència a les províncies de Barcelona i Girona.

Obertures a Catalunya

GM FOOD ha obert durant 2018 a Catalunya 40 supermercats: 17 SUMA (12 a Barcelona, 2 a Girona, 2 a Tarragona i 1 a Lleida), i 17 Proxim (15 a Barcelona, 1 a Girona i 1 a Tarragona) i 6 SPAR (4 a Girona i 2 a Barcelona). Aquestes obertures suposen un augment de 7.973m2 de sala de vendes i la creació de 153 nous llocs de treball.

GM FOOD té a Catalunya 25 Gros Mercat (14 a Barcelona, 6 a Girona, 4 a Tarragona i 1 a Lleida), 324 supermercats franquiciats sota les ensenyes SUMA i Spar, 105 Proxim, 3 plataformes de cross docking, i 2 plataformes logístiques a Girona i Tarragona que donen subministrament a tots els establiments propis i franquiciats a Catalunya SUMA supermercats de proximitat El model de botiga de proximitat implantat per SUMA, fusiona la botiga tradicional amb les franquícies de supermercats actuals, oferint els emprenedors-comerciants una botiga especialitzada (fruiteria, fleca, cafeteria, xarcuteria, carnisseria, vinoteca, conveniència i snack-refresc) amb un assortiment bàsic que cobreix les necessitats del dia a dia del consumidor, ajudant-lo a convertir-se en l'establiment de referència de la seva zona.

General Markets Food Iberica

GM FOOD Iberica, líder del sector majorista de la distribució alimentària a Espanya. Amb un volum de negoci superior als 1.100 milions d'euros i més de 2.400 empleats, la companyia centra la seva activitat majorista en la seva línia de 69 cash&carry Gros Mercat, situats en 12 comunitats autònomes; en la venda a la restauració organitzada amb la divisió "FoodService"; la línia d'Exportació "Export"; i la venda al major a detallistes, cadenes independents i distribuïdors. GM Food Iberica compta també amb una cadena de més de 600 supermercats amb les ensenyes "SUMA", "Proxim" i “SPAR”.