El departament d'Interior ha fet balanç de les incidències ocorregudes durant el transcurs de la nit de Cap d'Any i dels serveis i actuacions dutes a terme pels Mossos d'Esquadra, els Bombers de la Generalitat, el Servei Català de Trànsit, la Direcció General de Protecció Civil i el telèfon d'emergències 112.

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha qualificat de "tranquil·la" la nit de Cap d'Any que "ha transcorregut sense incidències destacables".

Pel que fa a aquesta nit, Buch ha destacat que el departament "ha triplicat els agents destinats a trànsit respecte una nit normal", i ha posat en relleu que no s'ha produït cap accident mortal a les carreteres catalanes.

El conseller també ha agraït "a totes les persones que han treballat durant tota la nit vetllant per les nostres emergències".

Finalment, el titular d'Interior ha recordat que donat que seguim en nivell 4 sobre 5 d'alerta antiterrorista, "es manté actiu el reforç d'agents fins al dia 6 de gener a Catalunya".

Mossos d'Esquadra

Mossos d'Esquadra El Mossos d'Esquadra han detingut 19 persones arreu de Catalunya. Cinc d'aquests arrestats ho han estat per motius relacionats amb la celebració de la revetlla de cap d'any. Del total de detinguts, 6 han estat per violència domèstica i/o de gènere.

A la Regió Policial de Girona en un hostal de Figueres s'ha detingut un home per intentar venda marihuana al clients.

A la Regió Policial del Camp de Tarragona cap a les 23:00 hores un home es va presentar a la comissaria de Mossos de Reus ferit amb dos impactes de bala, un a la cama i un al gluti. Segons la víctima, mentre es trobava a Castellvell del Camp, un home amb una moto de color negre se li va apropar i el va disparar. No perilla la vida de la víctima. S'ha obert una investigació per esclarir les circumstàncies del fet.

Per altra banda, a les 04:45 en una discoteca de Vila-seca s'ha arrestat un home per haver agredit amb un vas de vidre a un dels clients i haver-li provocat diferents talls a la cara.

Pel que fa a la Regió Metropolitana Nord cal destacar diverses baralles: Una entre diverses persones a les 04:15 a Santa Coloma de Gramenet sense ferits. També sense ferits a Badalona entre vuit persones a les 04:15h. A Rubí cap a les 04:30 també s'ha produït una baralla on finalment s'ha detingut a un dels implicats. D'altra banda a les 05:00h hi ha hagut una baralla de diverses persones a prop d'una discoteca de Cerdanyola del Vallès i un dels implicats ha agut de ser traslladat a l'Hospital per una ferida al nas.

Pel que fa als controls de trànsit realitzats entre les 22:00 h de la nit d'ahir i les 10:00h d'avui, els Mossos n'han fet un total de 40 a tot Catalunya. En aquests s'han efectuat un total de 783 lectures d'alcoholèmia, de les quals 53 han resultat positives. D'altra banda, s'han fet 8 controls de drogues, 4 dels quals han donat positiu.

Bombers de la Generalitat

Bombers de la Generalitat Tres intoxicats per monòxid de carboni pel mal funcionament d'una caldera a Terrassa

Els Bombers de la Generalitat varen ser alertats ahir a les 18.16h per revisar la instal·lació d'una caldera en un pis del carrer de Sant Crispí, 22, de Terrassa. Tres persones que viuen en aquest habitatge havien hagut de ser evacuades amb símptomes d'intoxicació per monòxid de carboni; un matrimoni i la seva filla, menor d'edat. Els Bombers (una dotació), varen constatar el mal funcionament de la instal·lació i la varen precintar.

Dues persones ferides en l'incendi d'un pis a Terrassa

En un pis de Terrassa, situat al passatge dels Pirineus, 73, els Bombers han hagut de treballar per sufocar un incendi que ha afectat un moble dins el menjador. L'avís es va rebre a les 00.35 hores i va fer activar 3 dotacions dels Bombers. A causa de l'incendi, dos nois, de 17 i 23 anys, van resultar afectats per inhalació de fum. El major, a més, tenia cremades en una mà.

Tres persones ateses en un incendi de pis a Badalona

A Badalona hi ha hagut un altre incendi a l'interior d'un habitatge, amb 3 persones ateses i donades d'alta in situ perquè havien inhalat fum. L'avís va arribar a les 02.58h i informava d'un foc a l'interior d'un pis situat al carrer Simancas, 88-90. Es van haver de mobilitzar 4 dotacions dels Bombers. L'incendi, extingit a les 03.4h, va cremar en la seva totalitat el rebedor i el menjador de l'immoble.

Crema una parada exterior de fruita a Castelldefels

A Castelldefels, i alertats a les 19.45h, els Bombers de la Generalitat varen treballar amb dues dotacions per extingir un incendi que va afectar en la seva totalitat una paradeta de venda de fruita ubicada al carrer de Miquel Servet, a tocar d'uns horts. Cap persona no va resultar ferida com a conseqüència d'aquest incendi.

Precintat un pis d'Arenys de Mar afectat per una esllavissada

Els Bombers també varen treballar ahir a la nit a Arenys de Mar per revisar un talús que havia tingut una esllavissada i havia omplert de terra el balcó i l'interior d'un pis, ubicat als baixos d'una finca a la cruïlla de la carretera N-II amb l'avinguda Rial de les Canalies. L'avís havia arribat a les 21.38 hores i va mobilitzar dues dotacions dels Bombers, que finalment van recomanar precintar el pis donat el risc que hi hagués nous despreniments en el talús.

Incendi de bales de material reciclat en una indústria de Polinyà

A Polinyà, els Bombers de la Generalitat han estat treballant durant tota la nit per un incendi que ha afectat bales de material reciclat al pati d'una indústria del carrer Pintor Vila Cinca. L'avís va arribar a les 23.55 hores i va suposar l'activació de 9 dotacions. L'incendi va quedar controlat a les 00.29 hores, però des d'aleshores s'ha estat remullant la brossa per evitar revifalles. Cap persona no ha resultat ferida; el fum i el foc tampoc no ha afectat la població de la rodalia.

Crema totalment una nau industrial abandonada a la Cellera de Ter

També ha calgut treballar al llarg de tota la matinada en l'incendi d'una nau industrial totalment abandonada a la Cellera de Ter. L'avís havia entrat a les 01.43 hores. La nau, ubicada al carrer Sant Benet de Palerm, 40, té una sola planta. L'incendi ha fet caure el sostre de tota la nau. En total, i inclosos els vehicles que han fet el relleu de la nit, s'han hagut d'activar 14 dotacions dels Bombers, que encara remullen la zona afectada per les flames i revisen els punts calents. Cap persona no ha resultat ferida. Tampoc ha calgut fer cap evacuació.

Un incendi de contenidors afecta parcialment vehicles estacionats a Santa Coloma de Gramenet

A les 01.27 hores, els Bombers de la Generalitat han treballat amb una dotació per sufocar un incendi que ha destruït 3 contenidors d'escombraries a la plaça d'en Baró, de Santa Coloma de Gramenet. El foc ha afectat parcialment 3 vehicles estacionats a tocar. No ha resultat ferida cap persona; tampoc ha calgut evacuar ningú a causa de l'incendi.

Quatre serveis seguits per incendis de contenidors al Prat de Llobregat

Al Prat del Llobregat s'han fet 4 serveis seguits per sufocar incendis de contenidors. El primer ha estat a les 23.51 hores, al carrer Llobregat. Tot seguit, a les 23.58, s'ha hagut de treballar a la cruïlla dels carrers Cardener i Anoia. El tercer servei s'ha fet a les 00.06h, al carrer Riu Anoia, i el darrer, a les 00.33 hores, al carrer Riu Túria. En tots aquests serveis ha cremat un contenidor i hi ha treballat un vehicle dels Bombers.

Contenidors cremats i diversos cotxes afectats pel foc, a Terrassa

També a Terrassa s'ha hagut de treballar en un parell d'ocasions per incendis de contenidors. El primer avís ha entrat a les 07.40 hores. Es tractava d'un incendi que afectava 3 contenidors situats a la cruïlla de l'avinguda Lacetània amb l'avinguda de l'Estatut. El foc ha afectat parcialment 3 cotxes estacionats a la vora i un banc per seure-hi. Hi han hagut de treballar 2 dotacions. Més tard, a les 07.45h, una dotació ha treballat en un incendi que ha destruït una filera de 5 contenidors al carrer de La Forja.

Incendi d'una caseta de jardí en una finca particular de Castelldefels

A Castelldefels, ha cremat una caseta de jardí, una pèrgola i un arbre en una finca particular del passatge del Cim, 19. L'avís de l'incendi havia arribat a les 00.18 hores i va fer mobilitzar un parell de dotacions dels Bombers. El foc va quedar controlat a les 00.13 hores i extingit un quart d'hora més tard. No hi ha hagut ferits.

Servei Català de Trànsit

Pel que fa al Servei Català de Trànsit, durant la nit de Cap d'Any no s'ha registrat cap sinistre mortal a la xarxa viària interurbana catalana. Tampoc no hi ha hagut cap incidència viària destacada que hagi dificultat la circulació a les principals carreteres i autopistes catalanes.

Aquesta nit però s'han produït 22 accidents a les carreteres catalanes amb un balanç de 2 ferits greus i 9 lleus.

A primera hora del matí s'ha registrat un accident amb dos turismes implicats a les 08:41 a l'N-II a Vidreres, amb un ferit greu, 2 menys greus i 1 lleu. La via s'ha tallat durant gairebé una hora.

Segons dades provisionals del Servei Català de Trànsit (SCT), entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2018 a les carreteres catalanes s'han registrat 185 víctimes mortals (a 24 hores).

Direcció General de Protecció Civil i el telèfon d'emergències 112

Per part de Protecció Civil de la Generalitat, cap emergència ha requerit l'activació de cap Pla de Protecció Civil. Des del Centre de Coordinació Operativa CECAT s'ha fet seguiment dels diferents actes de massiva concurrència per comprovar que tot transcorria correctament. Cap municipi ha activat el seu pla d'emergències municipal.

El telèfon d'emergències 112 ha rebut 3618 trucades durant la nit de Cap d'Any i fins aquest dimarts a les 10.00 hores per incidents relacionats amb la celebració de la festa.

El 47.2% de les trucades (1708) s'han fet per problemes de seguretat ciutadana; el 31.4% (1136 trucades) per necessitat d'assistència sanitària; el 10.2% (368) per comportaments incívics; el 6.3% (228) per incidències de trànsit, i el 4.9% (178) per incendis i rescats. Per demarcacions, el 76.9% s'han fet des de Barcelona, seguit de Girona (9.5%), Tarragona (9.1%) i de Lleida (4.4%).

Per municipis, la capital catalana ha concentrat el 34.5% de les trucades, fins a 1251. També destaquen l'Hospitalet de Llobregat (4.2%, 154 trucades), Lleida (2,7%, 100 trucades), Badalona (2.7%, 98 trucades) i Tarragona (2.4%, 89 trucades). Per comarques, el Barcelonès ha concentrat el 43.7% de les trucades, un total de 1584. També destaca el Baix Llobregat (8.4% i 306 trucades) i el Vallès Occidental (8.2% i 299 trucades).

Tot i que les trucades han estat molt repartides tota la nit i matinada, amb una clara baixa a partir de les 08.00 hores del dia 1, la franja horària en que s'han rebut més trucades per incidents vinculats a les diferents celebracions ha estat entre les 04.00 i les 05.00, en la qual s'han atès 389 trucades, entre les 06.00 i les 07.00 hores, s'han atès 388 trucades, i entre les 03.00 i les 04.00 hores, en que s'han atès 381 trucades.