L'Ajuntament de Vilafant ha aprovat un pressupost, pel proper 2019, que supera la barrera del 5 milions d'euros, mantenint la política de congelació o no augment de les principals taxes municipals, com ha anat fent els darrers anys l'actual equip de govern de l'alcaldessa Consol Cantenys.

Amb uns majors ingressos i sense veure augmentada la seva càrrega fiscal els vilafantencs encaren el 2019 amb uns pressupostos consensuats i plurals, segons el Govern. Un full de ruta econòmic, fruit de l'entesa entre els grups municipals, que han aportat projectes i propostes incloses al pressupost, que finalment s'ha aprovat amb els vots a favor de l'equip de govern (PSC) i el grup municipal de CiU i les abstencions d'ERC i PP.

La gestió acurada mantindrà aquest 2019 l'endeutament municipal per sota del 45% i això permetrà afrontar projectes d'inversió per valor de 833.722,13 euros. Aquesta xifra suposa un increment del 4% respecte els pressupostos de l'exercici anterior i destaquen projectes tan importants com l'ampliació del cos de la Guàrdia Municipal amb una nova plaça, la portada dels serveis a la zona on s'ubicarà el nou institut, la progressiva millora de la xarxa d'aigües, la pavimentació de diferents carrers i rehabilitació de voreres en els diferents nuclis, una nova zona d'aparcament als voltants de la Casa de la Vila, així com una modernització dels sistema informàtic i de subministrament elèctric del mateix edifici que garanteix la seva operativitat en qualsevol circumstància.

També cal destacar la partida per habilitar la planta baixa de la masia de Palol Sabaldòria, el jaciment arqueològic per excel·lència del municipi i aquest 2019 també s'ha reservat una partida per a fer front als danys causats per les riuades del 16 i 17 del novembre.

En aquest mateix ple s'ha acordat l'aprovació inicial del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal de Vilafant (POUM) que ha de ser la guia urbanística del Vilafant dels propers anys encaixant totes les singularitats i necessitats del municipi, adequant-la a la realitat actual. Un dels projectes que també es podrà dur a terme es la remodelació de l'edifici annex al Pavelló Municipal Joel González i que esdevindrà l'espai anomenat Àgora i proveirà a Vilafant d'un espai cobert de quasi 3.000 m2 per al seu us en activitats tant diverses com sigui necessari tant culturals, festives o esportives.