Sis negocis del carrer Peralada de Figueres i l'escola Escolàpies, juntament amb l'AMPA, han iniciat una campanya de recollida de signatures, adreçada a l'Ajuntament, amb el lema «Volem un carrer Peralada peatonal». Aquest carrer ha estat en obres els últims cinc mesos i, per tant, gairebé mig any sense circulació de vehicles.

Durant aquest temps, veïns, comerciants, escola i vianants s'han hagut d'acostumar a passar-hi a peu i és molta la gent que s'ha adonat que, potser, la mobilitat seria més còmoda i segura sense trànsit rodat. En el manifest que han redactat que acompanya el full de la recollida de firmes, els promotors exposen: «Volem un carrer orientat a les persones, més segur, més tranquil i amb un aire més respirable, tant per als veïns que hi resideixen com per als vianants que hi circulen. Els sotasignants demanen a l'Ajuntament de Figueres que el carrer Peralada sigui peatonal».

Al mateix temps, anoten quins són els objectius de la seva demanda: Garantir la seguretat dels vianants i, especialment, de l'alumnat de l'escola; potenciar el comerç de la zona; afavorir la bona convivència dels veïns, i facilitar noves zones d'aparcament.

Darrere la recollida de signatures, a més d'Escolàpies Figueres i l'AMPA EF, hi ha la perruqueria Natalia Costey, FisioBancells, Elena Egido Subirats, la carnisseria Punset, el forn Pa Pa i la llibreria l'Auca.

Ara que els obres han enfilat la recta final, s'aprecia la fesomia d'un carrer pensat per al vianant, tal com havia proposat l'Ajuntament en el projecte urbanístic. Aquesta execució s'emmarca, juntament amb les obres dels car rers de l'entorn, en el Pla de Rehabilitació del Centre Històric de Figueres, que finalitza enguany. Les obres del carrer Peralada, iniciades el juliol passat, han tingut un cost de 818.993 euros.