Actualment parlar llengües estrangeres és molt important. No només parlar-ne una tan internacional com l'anglès sin que n'hi ha d'altres que són també primordials, com el francès, sobretot per la zona on vivim. Aquest fet és reconegut per l'Institut Cendrassos, que impulsa l'aprenentatge d'aquesta llengua a través de diferents activitats, com els intercanvis escolars.

Fa poc s'ha fet una sortida del grup d'alumnes de francès en la qual han participat alguns estudiants de tercer i quart d'ESO. Aquest grup d'alumnes i les seves professores de francès varen marxar d'intercanvi a Nimes durant quatre dies i tres nist. A l'intercanvi els alumnes van fer un munt d'activitats: van assistir a classes en francès a l'institut del seu corresponent, van visitar monuments històrics, com Les Arènes de Nimes, d'època romana, i La Maison Carrée, on van veure un curtmetratge sobre l'època romana. Van visitar els Jardins de la Fontaine i la Torre Magna. A més, van passar un dia a Avinyó, on van gaudir de la visita al Palau dels Papes i al Pont d'Avignon.

Tot això envoltats del món francòfon. I la part més important, segons les professores, és que els alumnes van compartir gran part de la tarda i la nit amb els corresponents i les seves famílies a casa seva, per tal de practicar al màxim la llengua francesa.

"Vam aprendre molt i ens ho vam passar molt bé. I esperem impacients el mes d'abril per tornar a veure'ns", han dit els alumnes i les professores del Cendrassos.