Els mestres de l'Escola Llagut de Sant Pere Pescador viuen aquests dies amb l'expectació de saber què els depara un projecte internacional que han de desenvolupar al llarg de dos cursos. Aquest centre altempordanès ha estat seleccionat per formar part del programa Erasmus+, que subvenciona la Comissió Europea i en què participen, a més del Llagut, escoles de Grècia, Romania, Bulgària i Turquia.

Laia Prat, Blanca Lloret i Lino Calatayud són tres dels docents del claustre que han volgut compartir públicament l'estratègia d'aquesta experiència educativa: «Aquest projecte ens permet treballar la integració mitjançant quatre eixos, l'art, la música, el teatre i l'esport. Cada país es fa càrrec d'un d'aquests eixos i a nosaltres ens ha tocat l'art».

Un dels objectius del programa és fer intercanvis amb mestres d'escoles gregues, romaneses, búlgares i turques i, de fet, és previst que els santperencs viatgin a Bulgària el mes de març vinent, per començar a recollir bones pràctiques. «En principi, hi anirem una representació dels mestres, però també poden venir pares d'alumnes i alumnes, perquè aquest projecte és de tota la comunitat educativa», han comentat Laia Prat, Blanca Lloret i Lino Calatayud.

S'espera que l'octubre del 2019 siguin les comitives de Grècia, Romania, Bulgària i Turquia que vinguin a Sant Pere Pescador.

La primera activitat que han portat a terme a El Llagut ha estat la creació del logotip oficial del programa Erasmus+. El guanyador, per votació popular de tota l'escola, ha estat el que han elaborat els alumnes d'Infantil. Aquest disseny competeix, ara, amb els que han presentat els centres educatius estrangers.

Per a l'escola de Sant Pere, és un repte important participar en aquesta iniciativa internacional. Els mestres estan rebent formació d'anglès i, a més, s'han organitzat en comissions per tal que tothom tingui ben clar quina és la funció que ha d'assumir.