Les protestes amb motiu de la celebració del Consell de Ministres a Barcelona han començat pocs minuts abans de les sis del matí amb talls a diverses carreteres. Entres les vies afectades hi ha accessos a la ciutat de Barcelona i a diversos punts de la Ronda de Dalt i de la Ronda Litoral, que ara ja està oberta a la circulació. També està tallada l'AP-7 a l'altura de l'Ampolla i de Girona, i l'A-2 a Alcarràs, tot en els dos sentits de la marxa. En aquest cas, els Mossos han demanat a la concessionària de l'AP-2 que aixequi el peatge de Soses per descongestionar la zona, mentre que s'ha activat pas alternatiu per la N-II i es facilita l'evacuació dels vehicles afectats pel tall.

A l'Alt Empordà són nombroses les carreteres amb afectacions o talls intermitents, amb arbres tallats, tanques o altres accions similars de protesta, com ara la carretera de Castelló d'Empúries a Sant Pere Pescador o la zona de la Bomba de la C-31. En alguns dels punts s'han cremat pneumàtics i altres objectes com a senyal de protesta. També hi ha afectacions en accessos a l'autopista AP-7 en diversos punts.

Trobareu informació actualitzada en el web del Servei català de Trànsit.

{C}{C}

L'afectació viària s'estén per molts punts del país i de l'Empordà

L'afectació viària s'estén per molts punts del país i de l'Empordà

Pel que fa a les rondes, una cinquantena de persones han tallat poc després de les 6 del matí la Ronda Litoral en tots dos sentits de la marxa a l'altura de Montjuïc. Cap a un quart de vuit del matí, s'ha obert al trànsit un carril en cada sentit de la marxa. A la Ronda de Dalt, el trànsit continua tallat en sentit Besòs a l'altura de la Diagonal per una concentració, mentre que la circulació està oberta cap al Llobregat. Tampoc es pot circular per talls a la B-23 a Sant Joan Despí de sortida de Barcelona i al Papiol d'entrada a la ciutat.

Un altre punt d'accés a Barcelona afectat ha estat la B-20 a l'altura de Montigalà, a Badalona. Un grup de manifestants han tallat la via a primera hora del matí. El tall s'ha aixecat cap a dos quarts del vuit del matí quan els mossos han fet acte de presència i els han demanat que es retiressin.

A l'AP-7, unes 500 persones han tallat al circulació a l'altura de la sortida Girona Oest, a Sarrià de Ter, en tots dos sentits. Els manifestants s'han agrupat a primera hora del matí al pàrquing de la Copa de la capital gironina i s'han desplaçat fins a l'autopista, on han acabat tallant la via en sentit nord amb pneumàtics. També han desplegat pancartes amb lemes com 'Implementem la república, desbordem-los, 21-D' o 'Tombem el règim del 78'. També hi ha un tall a l'AP-7 a Sils.

També a l'AP-7, un altre tall s'ha produït a l'Ampolla en els dos sentits de la marxa. En aquest punt, han llençat vidres trencats a la calçada i han desmuntat tanques per posar-les al mig de la carretera.

Altres vies afectades són la N-II està tallada a Bàscara, Fornells de la Selva i Medinyà, la C-65 a Llambilles, la C-25 a Campllong i a Santa Coloma de Farners, la C-58 a Montcada i Reixac, la C-37 a la Vall d'en Bas, la C-31 a Badalona, Ullà i a Verges, a Gi634 a Verges. A la C-16, a l'altura de Manresa, i la C-58 a Vacarisses, els talls ha durat poca estona i la circulació ja està restablerta.

D'altra banda, un accident a la C-59 a Caldes de Montbui talla la carretera en tots dos sentits de la marxa.