Sant Pere Pescador dóna el relleu a l'Escala en la gestió de la Badia de Roses, membre del "Club de les Badies més Belles del Món". Els propers dos anys serà el municipi escalenc el que representi les quatre poblacions altempordaneses que en formen part des de 2012: l'Escala, Sant Pere Pescador, Castelló d'Empúries i Roses.

Sant Pere Pescador ha liderat la gestió promocional i la representació institucional de la Badia durant el 2017 i el 2018 amb un balanç molt positiu i encoratjador. Agustí Badosa, alcalde d'aquesta població, ha estat al capdavant de la Badia durant aquest temps i, entre d'altres accions, ha participat en els congressos internacionals de Vannes a la Bretanya francesa i de Penghu a Taiwan on va interactuar amb més de 45 badies de 27 països de tot el món. En aquest sentit l'alcalde de Sant Pere Pescador, Agustí Badosa, destaca que "la nostra Badia és reconeguda com un referent a nivell mundial per a la seva situació clau, pont entre països, i dins la Mediterrània, com a mar que va veure néixer cultures importants, com la grega i romana". I afegeix que la Badia és una destinació d'excel·lència molt apreciada: "Aquest segell de qualitat comú pels 4 municipis i la gestió particular que en fem cadascun de nosaltres, ens permet ser una destinació d'excel·lència, molt apreciada pels visitants que ja no busquen només sol i platja, sinó que es preocupen pel patrimoni, la cultura, els espais naturals, els esports i la gastronomia, entre d'altres. Els resultats que n'hem extret aquests dos anys liderant el projecte són, entre d'altres, la posada en comú d'uns mateixos objectius estratègics respecte d'un turisme de qualitat i respectuós amb l'entorn. De la mateixa manera hem pogut desenvolupar una visió a llarg termini relacionada amb el canvi climàtic per tal de preservar la manera de viure i les possibilitats de desenvolupament econòmic del territori".

La Badia de Roses forma part del prestigiós Club de "Les Badies Més Belles del Món" des de 2012, sent l'única de tot Catalunya i una de les dues de l'estat espanyol. El seus objectius se centren en la creació d'un ens comú que permet desenvolupar actuacions conjuntes com a Badia de Roses, difondre internacionalment el reconeixement obtingut i elaborar un pla estratègic de turisme sostenible.

L'Alcalde de l'Escala, Víctor Puga, n'agafa el testimoni amb il·lusió i compromís i comenta: "Sant Pere Pescador ha fet una molt bona feina aquests dos anys, a l'igual que els anteriors municipis. Estem convençuts que des de L'Escala estarem a l'alçada i treballarem per posar en valor una Badia que mereix que treballem conjuntament per reforçar-la com a destí turístic que va més enllà del fet de rebre visitants. Pretenem explicar una història vinculada als valors i característiques diferencials de la Badia com ho són la cultura i l'economia unides a aquest territori. Cal tenir en compte que les línies administratives tenen sentit pel que fa a la distribució de competències, però quan parlem de promoció del territori, es dilueixen i llavors pren força fer una aposta conjunta com la que fem, una aposta per la Badia de Roses, "Una de les Més Belles del Món".

La Badia de Roses es va incorporar a aquest club gràcies al pes dels seus nombrosos atractius i valors territorials: tres parcs naturals, les ruïnes d'Empúries, més de 45 quilòmetres de platges, la gastronomia, la gran i variada oferta d'esports nàutics, terrestres i aeris a més de les nombroses activitats econòmiques i turístiques que es desenvolupen la zona.

El Club, format per 43 badies de tot el món, té uns valors i uns estàndars molt exigents en quant als seus membres. La seva missió conjunta és la de preservar el patrimoni natural i la identitat de les badies. A més a més, impulsa la pràctica del màxim respecte per la forma de vida i les tradicions dels seus habitants alhora que es garanteix un desenvolupament econòmic compatible amb aquests compromisos.