L'alcalde de Figueres, Jordi Masquef, ha confirmat que a la cavalcada de Reis d’aquest 2019 "tindrem per primer cop una graderia reservada exclusivament per a persones amb mobilitat reduïda o problemes de baixa visió per poder seguir amb major comoditat l’arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar a la ciutat. Que ningú es quedi sense rebre els Reis!"

Segons el batlle figuerenc, es tracta d’un espai en forma de grada de 14 metres de llargada amb capacitat per a 12-14 persones amb cadires de rodes i una desena de persones amb baixa visió, amb els seus respectius acompanyants. S'ubicarà a la plaça de Catalunya per la banda del carrer Rutlla i comptarà amb personal d’acomodació i controladors d’accés, sistema propi de megafonia i pantalles LED informatives, entre altres serveis.

Des de l’Ajuntament, el regidor Buixo Josep ja s’ha reunit amb les entitats que en són potencialment beneficiàries i aviat es farà públic el sistema per fer les inscripcions de reserva d’espai.

Masquef afegeix un altre detall: "Els caramels que es repartiran aquest any a la cavalcada seran sense gluten i, per tant, aptes també per a celíacs. Més que mai, celebrem que som ciutat inclusiva!".